Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

В крак с времето

11 Септ. 2019

"Арести и разпити на русофили на 9 септември", пише най-отпред партийният вестник на БСП "Дума". Колелото на историята си се върти, ама няма пълна и окончателна победа на никоя идеология. Сега прокуратурата се опитва да играе хем по Пеевски, хем в опит да угодят на западните посолства. Вървят арести и пресконференции, които обясняват на народа точка по точка кой вреди на интересите на Пеевски - това са и въпросните русофили, които клатят държавата и се мъчат да ѝ обърнат атлантическата резба. В пресконференцията на Гешев и Цацаров те бяха изброени и поименно - лошите русофили са собственикът на оръжейна фирма, която Пеевски иска да прилапа още откак изгърмя КТБ, както и Цветан Василев, който между другото се опитва да бори Пеевски чрез американския "Магнитски Глобал Акт". Само изглежда увъртяно и засукано, всъщност нещата са прости - саморазправата с противниците на Пеевски се комуникира като борба с противодържавно прусофилство. Ако трябва да се подгонят американци - пак по същия начин ще се комуникира. Единият от предполагаемите шпиони русофили е свидетел по КТБ с показания, различни от тезите на Пеевски. 

Обществото обаче продължава да си живее в категориите "Левски" - ЦСКА" - фили срещу фоби и филии срещу порции. Един от символите на това разделение е Паметникът на Съветската армия в столицата: "Трябва да се разруши, защото символизира съветския комунистически режим, който напомня за ужасно много трагедии и жертви", споделя някой на име Даниел Балев пред "24 часа". Фандъкова е на друго мнение - това е история, няма да го махаме. Други кандидати искат да събарят паметника и въобще всички се равняват по монумента, това е една от най-важните точки. 

За ББ по традиция най-важно е да се похвали. Ей го в "Труд": "България ще има доста по-престижен ресор в новата Еврокомисия", разправя Нашият лидер.

Как се мери престижът на ресорите - той си знае. 

Още по темата