Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Денков получи по пощата суджук Рокфор

Авторите на шегата се разкриха - искали да стреснат премиера в добрия смисъл и да работи за хората

25 Окт. 2023Сър ГЕЙ БУБКА
Шарж: Христо Комарницки
Авторът Сър Гей Бубка е шампион по овчарски скок със суджук.

НАЙ-ДОЛНА ОРЯХОВИЦА

Тази сутрин ротационният министър-председател Денков получи със служебната си поща зловеща пратка: плик, в който имаше сплескан суджук с благородна плесен и цинично послание, от което премиерът получил сърцебиене. 

"Суджук Рокфор за най-мухлясалия премиер. Бъди умен, бъди внимателен. Управлявай мъдро, за да знаеш винаги дали не ядеш собствения си втасал колбас. От доброжелатели" - прочел Денков в бележката към отвратителния суджук, който миришел на отлежали чорапи с грес. 

Премиерът веднага съобразил, че това е мафиотска заплаха и свикал спешно оперативно заседание със силовите министри и суперагенти от Мата Хари Сървиз (НСО). 

Въпреки всички взети мерки подателите на стъписващия суджук така и не бяха разкрити, докато сами не поеха отговорност. 

Оказа се, че това е предизборна шега, нещо като пранк или клопка-сглобка на Делян Добрев, Делян Пеевски и Йордан Цонев. 

Тримата решили да се помайтапят с Денков, пародирайки мафиотските предупреждения в стил - отрязана конска глава в постелята. 

Йордан Цонев пръв реши да разбули мистерията, викна си няколко строги репортерки и ги брифира, като си призна, че той заедно с Делян Добрев и Делян Пеевски пратили мухлясалия суджук на Денков, но не искали да го притесняват, а да му пожелаят политически успех и мобилизация. 

"Това не е истинска мафиотска заплаха, а дружеска закачка със самоирония. Все пак и в майтапите има зрънце истина. Неслучайно ми викат Данчо Ментата Богослов Златоуст и Сладкопевец" - разкри досега неизвестни прякори Йордан Цонев, който наистина е доктор по богословие. 

"Сглобката си е сглобка, но трябва и малко стимул, остен. Искахме да стреснем Денков, но да го стреснем в добрия смисъл и да работи за хората - словопохотливо се изказа и Пеевски. - Аз никога не съм бил мафиот в пълния смисъл на думата. Толкова съм сатанизиран от продажните медии на проваления композитор Профопиев, че вече не мога и да се пошегувам без някой да получи инфаркт.

Правителството е стабилно и подкрепата ни е безусловна" - клати незаплашително глава Хомо Корпулентис. 

"Какъв трябва да си, за да се уплашиш от един мухлясал суджук Рокфор" - не може да се начуди Делян Добрев, който също подкрепя сглобката с обич и омерзение. 

***

Бойко Борисов също се обади от някаква ремонтирана църква, че подкрепя сглобката и не е наясно с никакви шеги, защото се прави на луд и гори в кампанията.

"Аз нищо не знам, Добрев си прави каквото иска, неуправляем е - кълне се и се кръсти християнинът Борисов, - нямам нищо общо с неговите глупости. Аз си подкрепям правителството, добре работят, учат се в движение, грешат като всяко човешко същество, но перат, сушат и гладят като никой друг. Кожата ми е копринено гладка, авторитетът ми расте, нищо лошо няма да кажа за това правителство, освен че са малко некадърни и скоро ще ги изместя, ако ударим добре на местните избори. Но на Делян Добрев лудориите не съм ги заръчвал изрично и даже в известен смисъл не го познавам. Положението в света е критично, а за кризи няма по-подготвен от мен. Всичко по реда си! Да бъдем мъдри" - подбели очи Борисов и после ги сведе смирено, което бе знак, че прекъсва стрийма.

Още по темата