Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Alea iacta est! Велоалея се обеси на светофар

Инфраструктурката бе върната на асфалта, психолози и коучове се борят за живота ѝ

Alea iacta est! Жребият е хвърлен, алеята е отхвърлена от обществото!
Илияна Димитрова
Alea iacta est! Жребият е хвърлен, алеята е отхвърлена от обществото!

ПАТРИАРХА И ФРИТЬОФ НАНСЕН
Велоалея от центъра на София се самообеси от мъка на светофар в центъра на столицата, защото не издържа на омразата, униженията и отчуждението. 
Откак била нарисувана на асфалта, алеята срещнала повече омраза и гражданско недоволство, отколкото велосипедисти. 
"Alea iacta est! - написа на асфалта алеята. - Самотна и отхвърлена съм, обществото не ме приема. Аз не зная защо съм на тоз свят родена" - били мотивите на самоубийцата. 
Самоубийството на инфраструктурката предизвика спонтанен хепънинг на гражданско удоволствие. 
Жълтопавети и пернишки батки, копейки и грантаджии се прегръщаха радостно, забравили за различията си, обединени в радостта си от позорния край на велоалеята. 
***
Кметът пристигна на място със спасителен екип, велоалеята беше свалена от светофара и върната към живот а кметът се извини на всички за стреса и страданията. 
Алея бе положена обратно асфалта и украсена с многоцветни позитивни балончета и усмивки, които да оживят полуумрялото споделено градско пространство. 
На местното паркинг-комюнити от идеалния център кметът обеща компенсации с емисии чист въздух, непрекъснат диалог и безкомпромисен позитивизъм. 
***
След това кметът се оттегли с екипа си и обяви, че се затварят за една седмица да проектират велоалея между Чепинци и Абдовица с перспектива за връзка с Горубляне и окрупняване на мрежата от вело-инфраструктура с малко натоварване и почти нулева амортизация. 
За да се избегнат инциденти като днешния със самообесилата се алея, по самотните веломаршрути ще се поставят макети на велосипедисти, Грета Тунберг, Юни Тонкин и психолози, които да кажат НЕ на отчуждението, а и да си правят хората селфи с тях. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата