facebook
twitter

После

Прелет над печата

50 на 100

452

Думата "сакрален" произлиза от латинското sacer - свещен. В широк смисъл сакралното се отнася до всичко високо и божествено, като се противопоставя на профанното, което е ниско, тленно, телесно. Съществуват: сакрален обред, сакрален жест, сакрална дума, сакрална дата, сакрална архитектура и други сакралнотии.
Съвременното общество пък сакрализира някои традиционни профанщини като потреблението.

"До 50 на 100 спад на резервациите по морето", пише от 1-ва стр. "Труд". Вестникът съобщава, че това показвали "ранните записвани за ваканции". От същата разработка научаваме някакви особености в туристическите навици на българина, които тутакси забравихме, както и че за предстоящия летен сезон цените ще се увеличат с 11%. Последното ще се случи "въпреки спада на ранните записвания". Прелитащият пък се сеща, че Ангелкова непрекъснато отчита ръст на туристите - руски и всякакви; пък Медведев дойде и каза, че руските туристи се поотказали от България. Поне единият лъже!
"Кастрират 50 на 100 от бездомните кучета до 1 година", посяга на най-милото и най-сакралното в тленното тяло "24 часа". Общините щели да ваксинират и паспортизират тези кучета. 
"Само 58 на 100 от българите вярват, че ваксините не вредят", пише пък "Дума". В публикацията се отбелязва, че все пак само 15 на сто са твърдо убедени, че ваксините са вредни. Същият вестник отбелязва, че половината, сиреч 50 на 100, от британците искат оставката на британския премиер Тереза Мей. 
"Приходите от горивата със 7 на 100 нагоре", пише пък "Телеграф". Вестникът цитира премиерските хвалби за това как от неговите мерки се събирали сума ти пари, които се освобождават за вдигане на пенсии, учителски заплати и олимпийски стадиони. 
Не че му вярваме прекалено, обаче ако някой иска да кастрира нашия лидер - ще станем като един в негова защита. Никой да не бара сакралните чресла! 

Все още няма коментари

Още

Ремонтиум мобиле

24.06.2019

414
Тайната на щастието

21.06.2019

1529
Забрави за правилата

20.06.2019

393

Влез или се регистрирай за да коментираш

×