Медия без
политическа реклама

Meta тества базирани на изкуствен интелект функции за WhatsApp Business

Клиентска поддръжка автоматично ще отговаря на запитвания на клиенти

https://unsplash.com/

Meta обяви базирани на изкуствен интелект функции за приложенията на WhatsApp Business. На конференцията Meta Conversations на компанията в Бразилия Марк Зукърбърг отбеляза, че освен изграждането на насочени към потребителите ботове на своята платформа, Meta иска да създаде AI-агенти, които могат да помогнат на бизнеса в разговорите им с клиентите.

"Сега визията ни е не само да създадем един-единствен асистент с изкуствен интелект, но и да дадем възможност за много различни изкуствени интелекти, които да служат за различни цели, включително за бизнеса. Всеки бизнес трябва да може бързо да създаде агент, който да разговаря с клиентите, да осигурява поддръжка и да улеснява търговията", каза той.

Потребителите на WhatsApp Business ще могат да използват изкуствен интелект и за създаване на реклами във Facebook и Instagram. Компанията казва, че тества задвижвана от изкуствен интелект клиентска поддръжка, която автоматично ще отговаря на запитвания на клиенти, свързани с каталог или често задавани въпроси. В момента се работи с избрани търговци в Индия и Сингапур, като скоро ще се разшири и в Бразилия.

Meta отбеляза, че планира да обозначава ясно генерираните от изкуствен интелект съобщения, така че клиентите да знаят, че не говорят с представител на компания.
 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата