Медия без
политическа реклама

Alibaba залага на AI инструменти, за да помогне на трансгранични търговци

Разрастващият се технологичен конгломерат се бори как да направи своите глобални пазари по-конкурентоспособни

Международното звено за електронна търговия на китайския технологичен гигант Alibaba използва генеративни инструменти, базирани на AI, за да помогне на трансграничните търговци с превод, създаване на съдържание и връщане на продукти, каза вицепрезидентът на групата Кайфу Джан.

Изпълнителният директор, който ръководи инициативата за изкуствен интелект (AI) на Alibaba International Digital Commerce, е коментирал, че е оптимист за потенциала на AI за компанията, дори в лицето на нарастващото напрежение между Китай и САЩ. 

„Китай е почти наравно със САЩ по отношение на (AI) иновациите“, каза Джан, който подчерта глобалното развитие, направено в Китай и Европа в AI технологията с отворен код.

Разрастващият се технологичен конгломерат се бори как да направи своите глобални пазари, включително AliExpress и Lazada, по-конкурентоспособни, след като преструктурира международното си звено за електронна търговия в самостоятелен бизнес.

В последните години конкуренцията в очите на Shein и Temu стават все по-големи, което налага нови методи на действие. Според Джан Alibaba International Digital Commerce Group сега има 300 милиона потребители годишно и над един милион търговци по целия свят.

Подразделението се превърна в една от най-силните области на растеж на Alibaba. Печалбите са нараснали с 44% в периода от октомври до декември спрямо година по-рано.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?