Медия без
политическа реклама

AI на Asana може да дава задачи на служителите

Mоделът може да използва съхранена информация за взаимоотношения и минали проекти на екипи

https://unsplash.com/

Платформата на Asana вече помага на екипите да определят задачи и да видят на кого са възложени различни отговорности, но сега въвежда нови функции. "Колеги с изкуствен интелект" ще дават съвети към служителите - кой трябва да работи в екип, за да изпълни задачите си. 

В прессъобщение от Asana казват, че неговият AI модел може да използва съхранена информация за взаимоотношения и минали проекти на екипи, за да възлага работа на хората с най-добре съвпадащи набори от умения, като определяне на дизайнери, които познават стиловете на марката за работа по творчески проекти. Може също така да потърси липсваща информация, преди да отговори на заявка, и проактивно да достигне, за да събере тези данни за екипа.

Според съоснователя и главен изпълнителен директор на Asana Дъстин Московиц, искуственият интелект за Asana е изграден върху работната графика, която картографира връзката между работата, която екипът върши, информацията за тази работа и хората, които вършат работата. 

Компанията също така обяви чат интерфейс за "колегата с AI", за да могат потребителите да задават въпроси относно текущия си проект. 

Функцията AI колега е най-новото попълнение в темата AI assistant for your job (AI асистент за вашата работа) на случаите на използване на генеративен AI. През май Google обяви AI колега за Google Workspace, който потребителите могат да персонализират, за да автоматизират някои работни задачи. Q на Amazon научава данни за компанията, така че работниците могат просто да му задават въпроси за бизнеса си, а агентите с изкуствен интелект Copilot на Microsoft автоматизират много работни задачи без нужда от подкана. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата