Медия без
политическа реклама

Въоръжени отвлякоха родителите на футболист от "Ливърпул"

По-късно майката и бащата на Луис Диас бяха спасени от полицията

29 Окт. 2023Обновена
Туитър
Засега бащата на Луис Диас остава в неизвестност

Родителите на нападателя на "Ливърпул" Луис Диас са били отвлечени тази нощ (българско време), съобщи главната прокуратура на Колумбия. Инцидентът е станал в северната част на страната.

"На главната прокуратура бе съобщено за похищение на родителите на Луис Диас в района на Баранкас, повинция Ла Гуахира, след което специализирана група прокурори, служители на техническото следствие и следователи от обединената полицейско-военна група за борба с отвличанията предприеха спешни мерки поустановяване местонахождениетона тези хора и издирването на виновните", се казва в профила на прокуратурата в "Туитър".

Според местните медии майката и бащата на колумбийския национал са били отвлечени от поне двама въоръжени и маскирани, когато спрели на бензиностанция. Бащата е бил откаран с мотоциклет, а майката - със семейния автомобил.

Няколко часа по-късно стана известно, че полицейски екип е успял да освободи майката на футболиста - Силенис Маруланда, и това бе обявено лично от президента на Колумбия Густао Петро.

Бащата обаче все още е в неизвестност. Дори се появиха подозрения, че вече е изведен на територията на Венецуела. Не е известно дали похитителите са поискали откуп.

26-годишният Луис Фернандо Диас Маруланда подписа с "Ливърпул" през 2022 г., след като дотогава играеше в "Порто". До момента той има 30 мача и 10 гола за тима. За националния отборна Колумбия нападателят има 43 участия и 9 гола.

Ключови думи:

Луис Диас, Ливърпул

Още по темата