Медия без
политическа реклама

Шифрин се размина с уплах след тежко падане

Рекордьорката в ските беше отнесена с хеликоптер по време на спускането в Кортина д`Ампецо

26 Яну. 2024
Спечелилата рекордните 95 победи за Световната купа Микаела Шифрин притесни феновете си с тежко падане в Кортина, но първоначалните прегледи са обнадеждаващи.
ЕПА/БГНЕС архив
Спечелилата рекордните 95 победи за Световната купа Микаела Шифрин притесни феновете си с тежко падане в Кортина, но първоначалните прегледи са обнадеждаващи.

Най-успешната състезателка в историята на алпийските дисциплини в ските Микаела Шифрин претърпя тежко падане по време на спускането за Световната купа в Кортина д`Ампецо (Италия). 28-годишната американка не прецени правилно минаването си през един от скоковете в горната част на пистата "Олимпия дела Тофане" и излезе извън очертанията на трасето. В опит да се върне в състезателната линия 5-кратната носителка на Кристалния глобус загуби контрол върху ските си и падна, след което се заби в предпазните заграждения с висока скорост.

Шифрин остана доста дълго да лежи неподвижна до пистата. След идването на медиците тя се изправи и излезе зад предпазните заграждения, но без да натоварва левия си крак. Впоследствие тя беше сложена на носилка и бе отнесена с хеликоптер до болницата в Кортина. Състезанието пък беше прекъснато за близо 20 минути.

Това породи съмнения, че водачката в генералното класиране за сезона е получила тежка контузия в лявото коляно. За радост на всички фенове първоначалният преглед в клиниката в Кортина не е показал да има разкъсване или увреждане на кръстните връзки.

"Микаела беше откарана с линейка до клиниката в Кортина и лявото ѝ коляно е подложено на прегледи. Първоначалните резултати показват, че кръстните връзки са здрави. Очакват се още новини", написаха от американския тим по ски и сноуборд в своя профил в "Туитър".

Въпреки отпадането днес Шифрин продължава да има аванс от 340 т. на върха в подреждането пред пред втората Лара Гут-Бехрами. Швейцарката завърши втора в днешното спускане, което беше спечелено от представителката на Австрия Щефани Вениер.

За победителката пък успехът беше едва втори в кариерата и дойде 5 г. след първия - в спускането в Гармиш-Партенкирхен на 27 януари 2019 г.

Третото място днес бе поделено от три състезателки, които завършиха с равно време - София Годжа (Италия), Кристина Агер (Австрия) и Валери Грение (Канада).

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата