Медия без
политическа реклама

Селекционерът Илиев: Не е приятно да нямаме победа от година

Сърбия е фаворит, но нашата задача е да играем на топ ниво, сподели халфът Груев

18 Ноем. 2023
ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев даде традиционната пресконференция преди последния мач на тима ни от квалификациите за Евро 2024 - гостуването срещу Србия в Лесковац. Двубоят е утре от 16:00 ч. наше време и ще бъде излъчван пряко по БНТ 1 и БНТ 3.

"Нещата не са добри за никого, който е свързан с българския футбол. В четвъртък (б. р. - при 2:2 срещу Унгария в София) единственото добро е, че направихме първата стъпка - да покажем характер. Това, което показаха момчетата, можеше да получи по-добър отзвук, ако не бяха нещата, които се случиха извън стадиона. Знаехме, че ще има мирен протест, но нещата са се променили. Съжаляваме за случилото се", сподели треньорът.

Той добави, че следващият съперник също е много класен, но българският отбор ще опита да му се противопостави.

"Сърбия има футболисти от световна класа. Не го казвам само от уважение. Искаме да покажем, че сме живи, да покажем, че има върху какво да стъпим - това, което на моменти показахме срещу Унгария. В такива мачове нашият отбор може да израсне. Можем да стиснем зъби, да покажем характер. Надявам се утре по същия начин да бъде. Да си кажем честно - от това, което се случи, много хора очакваха Унгария да ни победи. А бяхме на минута от победата, първа в квалификациите. Със сигурност не е приятно за един отбор да няма победа от година. Утре ще се опитаме както и срещу Унгария, но, пак казвам, че излизаме срещу Сърбия, която има играчи от световна класа", анализира Илиев.

Сходно мнение изрази и халфът Илия Груев-младши, който също участва в брифинга.

"Важно е да подходим професионално към срещата. Сърбия е фаворит, но нашата задача е да се представим на топ ниво и да опитаме да спечелим срещата. Позицията ми в средата пред защитата ми е най-удобна. Там съм уверен и знам какво трябва и не трябва да правя. С Унгария започнахме трудно, но постепенно се успокоихме. Трябва да намалим грешките при статични положения и да продължаваме да се подобряваме в завършващата фаза", коментира футболистът на "Лийдс".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата