Медия без
политическа реклама

Роби Уилямс стана президент на английски футболен клуб

Наричайте ме просто "Ел Президенте", заяви британската музикална звезда

28 Яну. 2024
Ел Президенте Роби Уилямс позира със собственичката на "Порт Вейл" Каръл Шанахан при представянето му като съпрезидент на клуба
Туитър
Ел Президенте Роби Уилямс позира със собственичката на "Порт Вейл" Каръл Шанахан при представянето му като съпрезидент на клуба

Британската поп звезда Роби Уилямс стана президент на футболния "Порт Вейл". Той се присъедини в ръководството към легендарния бивш мениджър Джон Рудж, който пък бе назначен за президент през 2019 г. И двамата са назначени от бизнесдамата Калъл Шанахан, която е собственик на клуба.

49-годишният Уилямс, който е родом от град Сток-он-Трент, е фен на местния клуб още от дете, когато ходи на мачове с най-върлите привърженици на трибуната "Рейлуей Падок". Музикалната мегазвезда от години помага на любимия отбор със средства, и не само. Преди три години, например, изготви дизайна на екипите на "Порт Вейл".

Миналата година бе обявено намерението му да закупи някой ден акциите на клуба. Засега обаче ще е само съпрезидент, която длъжност той приема с гордост, но и с голяма доза чувство за хумор.

"Мислих доста по въпроса и смятам, че трябва да ме наричате г-н Президент. И момчетата от моята група също трябва да ме наричат така или дори "Ел Президенте", защото аз съм си президент - каза пред клубната телевизия Уилямс. - Животът ми беше странен и чудесен и премина през много обрати и кривулици. Така че да стигна от "Рейлуей Падок" до "Ел Президенте" е нещо специално за мен. Не, няма нужда да нося някакви златни верижки със символи на властта, достатъчно е да ми казват "Хелоу, Ел Президенте; Гудбай, Ел Президенте", а между всичко това да съм само "Роб". 

Доста по-сериозно прозвучаха следващите му думи: 

„Чувствам, че трябва да направя повече тук. Футболните клубове се управляват от хора със силни характери. Причината, поради която не се бях връщал в "Порт Вейл" от толкова отдавна беше, че не чувствах клуба любящ и гостоприемен. Тогава Каръл [Шанахан] и нейното семейство влязоха в него, съживиха мястото и отдалеч аз забелязах това да се случва. Помислих си, че е невероятно интересно. И това някак си ме накара да реинвестирам, първо малко пари и след това се срещнах с Каръл и семейството, дойдох и видях какво става и инвестирах отново сърцето си в клуба."

Едно от първите неща, които Роби Уилямс трябваше да направи в качеството си на ръководител на "Порт Вейл" обаче бе да разпространи официална позиция относно инцидент, възникнал в края на мача от Първа лига (трето ниво на английския футбол) срещу "Портсмут" снощи.

В 88-ата мин. разярен фен нахлу на терена и подгони рефера, който отсъди дузпа за гостите. Съдията ловко успя да избяга, а гневният запалянко бе успокоен от треньорите и официалните лица. Дузпата бе реализирана от К. Бишъп и "Портсмут" победи с 1:0, с което "Порт Вейл" остана на 20-ото място в Първа лига.

Роби Уилямс видя всичко това от официалната ложа, откъдето по време на мача скандираше и пееше заедно с феновете. А след мача ръководството на клуба излезе с официална позиция, с която "осъжда действията на една личност, която нахлу на терена по време на мача с "Портсмут".

От клуба заявиха, че ще съдействат на властите до окончателното решаване на случая и припомниха, че нахлуването на терена е криминално деяние във Великобритания. Очаква се решението на Футболната асоциация за евентуално наказание на "Порт Вейл".

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Роби Уилямс, Порт Вейл