facebook
twitter

Спорт

Отстранен участник обжалва поръчката на БФВ за екипировка на националите

35
ЕПА/БГНЕС
Последният турнир, в който българският национален отбор участва с екипи на "Асикс", бе световното първенство за жени в Япония през октомври 2018 г.

Обществената поръчка за доставка на екипировка за националните отбори по волейбол беше белязана от скандал, който може да остави представителните ни тимове без официални екипи за началото на летния сезон. Срещу конкурса, организиран от българската федерация (БФВ), има подадена жалба в Комисията за защита на конкуренцията от единия от двата участника, който претендира, че е бил отстранен неправомерно.

Става дума за фирмата "Кей Дифужън", която досега обличаше националите с екипировка на японската марка "Асикс". До 2011 г. въпросната фирма беше собственост на волейболната легенда Любомир Ганев, настоящ вицепрезидент на БФВ. Другият участник, който изпраща оферта във федерацията, е компанията "Спорт Депо", вносител на италианския производител "Ереа".

След отварянето на офертите на 27 февруари "Кей Дифужън" е отстранена от участие, а на първо място е класирана "Спорт Депо", на която се възлага да достави екипировка на обща стойност 125 000 лв. без ДДС (150 000 лв. с ДДС).

"Не сме съгласни с отстраняването ни от конкурса - заяви директорът на "Кей Дифужън" Красимир Гайдаров пред Sportal.bg. - То стана по много неясни причини, след като сме изпълнили абсолютно всички изисквания за участието в обществената поръчка. Подадохме жалба до КЗК на 14 март и чакаме нейното решение. Ако трябва, след това ще се обърнем към Апелативния съд."

Изпълнението на поръчката е спряно до окончателно произнасяне по жалбата. Първите мачове на националните отбори за мъже и жени са в Лигата на нациите през май.

Все още няма коментари

Още

Волейболистките на България бяха разгромени от Китай

20.06.2019

2
България победи на волейбол Б отбора на световния шампион Сърбия

19.06.2019

110
Пранди: Ще направя всичко да оправя проблема ни със сервисите

18.06.2019

110

Влез или се регистрирай за да коментираш

×