Quantcast

Медия без
политическа реклама

Отборът на Бекъм представи екипи от пластмаса

30 Май 2021

Отборът на "Интер Маями" от професионалната футболна лига на САЩ и Канада (МЛС) представи новия си резервен екип, изработен от "Адидас". Освен с необичайно синята окраска (другите два екипа са в бяло и черно с розови елементи) той се отличава и с екологичен подтекст.

Клубът на Дейвид Бекъм последва скорошния пример на английския "Челси" и се снабди с екипировка, направена изцяло от преработена пластмаса. 

Екипът бе представен от топмодела Корал Томашик, която се гмурна на 30 метра в океана, при това без кислороден апарат, като между дублите изплуваше да поеме въздух и отново се потапяше на дъното.

"Това е послание към хората, че океаните може да са чисти от пластмаса, но и че ние трябва да ги опазваме чисти", обясни идеята на представянето отговорникът за маркетинга на "Интер Маями" Майк Ридли.

Дебютът на "пластмасовите" екипи на "Интер" бе тази нощ в домакинския мач от Мейджър лийг сокър срещу "Ди Си Юнайтед" (0:3).

In this Week 6 match up of the 2021 MLS Regular Season, Inter Miami CF host D.C. United.

Интересен факт: преди 13 години Бекъм бе обявен едва ли не за световна екологична заплаха. Тогава британски учени изчислиха, че той е виновен за изхвърлянето на 163 т въглероден двуокис в атмосферата годишно, докато на средния англичанин се падат едва 9.4 тона. Вина за това носеха многобройните самолетни полети на Бекъм за ходене на мачове, а също така многото автомобили в гаража му.

Още по темата