Quantcast

Медия без
политическа реклама

Още един селекционер напусна след отпадането на тима му в Катар

Пауло Бенто обяви, че е решил така още преди три месеца и тежката загуба на Южна Корея от Бразилия не е повлияла

06 Дек. 2022
ЕПА/БГНЕС
Пауло Бенто (вляво) успокоява с мрачна физиономия своите футболисти след болезнената загуба с 1:4 от Бразилия, явно с усещането, че вече е изкарал последния си мач като селекционер на азиатския тим.

Пореден селекционер обяви, че напуска поста си още преди да е приключило световното първенство по футбол в Катар. Португалецът Пауло Бенто оповести на пресконференцията след загубата на Южна Корея с 1:4 от Бразилия на 1/8-финал, че това е бил последният му мач начело на азиатския тим.

Португалецът увери, че резултатът не е повлиял на решението му, което той е взел още преди три месеца.

"Трябва да мислим за бъдещето То ще бъде без мен, аз трябва да си почина. Обявих го пред играчите и на президента на федерацията. Това е решение, което взех още през септември. Благодаря на футболистите, те дадоха най-доброто от себе си. Имах честта да бъда техен треньор", коментира 53-годишният португалец.

Той бе на поста от август 2018 г., като през този период спечели Купата на Източна Азия през 2019 г. Бенто направи равносметка, че е много доволен от свършеното от отбора до момента. "Мисля, че можем да бъдем горди след 4 години работа - за трети път в историята на корейския футбол излизаме от групите на световно първенство", допълни той.

Бенто е шестият селекционер, който се разделя с поста си по време на Мондиал 2022.

Световните първенства по футбол отдавна са вододел за бъдещето на селекционерите на национални отбори. Обикновено успехите се награждават с нови договори, някои несполуки се прощават, но пък откровените провали водят до оставки. И Мондиал 2022 не направи изключение.

 

Още по темата