Медия без
политическа реклама

Олимпийски легенди показват пътя към спорта в НСА

Съзвездие шампиони и медалисти призовават децата: "Избери своя начин да спортуваш"

08 Ноем. 2022
НСА

Двама олимпийски шампиони, две медалистки от олимпийските игри и още куп елитни български спортисти ще се включат в инициативата на НСА "Васил Левски" за популяризиране на спорта за всички. Празникът под наслов "Избери своя начин да спортуваш" ще се проведе тази неделя (13 ноември) от 11:00 ч. в многофункционалната зала на спортната академия в Студентски град в София.

Домакините отправят покана за участие както към деца, ученици и студенти, така и към техните родители, които също ще имат възможност да изпробват уменията си в редица спортни дисциплини. Достъпът е напълно свободен.

"Всички са добре дошли да опознаят възможностите на спорта за по-качествен живот, а участието на емблематични спортисти ще направи демонстрациите още по-атрактивни за малки и големи", пишат организаторите.

Вдъхновение за участниците ще бъдат двойният златен медалист в едноместно кану от игрите в Барселона `92 Николай Бухалов, златната медалистка на троен скок от игрите в Сидни 2000 Тереза Маринова, бронзовите медалистки в свободната борба Елица Янкова (Рио де Жанейро `16) и Евелина Николова (Токио 2020). Своето участие са потвърдили още боксьорът Тервел Пулев, футболистът Николай Михайлов, бившата волейболна националка Виктория Григорова, както и много други емблематични български спортисти.

Ще бъдат проведени занимания в над 20 вида спорт: футбол, волейбол, хандбал, ръгби, хокей на трева, хокей на лед, лека атлетика, шахмат, бокс, кикбокс, таекуондо, смесени бойни изкуства, борба, фитнес, фехтовка, боулинг, бадминтон, тенис на маса, гимнастика, художествена гимнастика, подвижни игри, стрелба. Ще има също и демонстрация на техники от бойно-приложната физическа подготовка в системата на МВР и БА.

Още по темата