facebook
twitter

Спорт

В Нидерландия няма да има футбол преди 1 юни

78
 ЕПА/БГНЕС

Първенството на Нидерландия не може да се поднови преди 1 юни, дори клубовете да имат готовност. Това стана ясно, след като правителството наложи забрана на всички публични събития именно до 1 юни. Новината беше съобщена лично от премиера Марк Рюте, като мярката беше взета, за да се предотврати по-нататъшно разпространение на COVID-19.

В Испания, която е втората държава по брой заболели и жертви в Европа от коронавирус след Италия, пък вече заговориха, че мачове ще се играят отново през юли. И това беше лансирано от шеф в мултимедийна група "Медиапро", която има голям интерес футбол да се играе възможно по-скоро. "Очаквам да има футбол отново през юли, като със сигурност мачовете ще бъдат без фенове. Преди всичко това обаче трябва да има някакъв вид предсезонна подготовка", заяви изпълнителният директор на компанията Хауме Роурес. Той предупреди, че сезонът може да бъде напълно прекъснат, ако след подновяването на мачовете се установи нов случай на заболял от COVID-19 футболист. До момента има случаи на играчи от "Валенсия", "Еспаньол" и "Алавес" с положителни проби.

Междувременно от "Олимпик" (Марсилия) съобщиха, че от коронавирус е починал бившият президент на клуба Папе Диуф. Смъртта му е настъпила в Сенегал, където е живял за последно. Той беше бивш спортен журналист, а след това футболен агент на звезди като Марсел Десаи, Базил Боли, Уилям Галас, Самир Насри и Дидие Дрогба. Диуф заемаше президентския пост в "Олимпик" от 2005 до 2009 г., като през този период тимът два пъти печели сребърните медали в Лига 1.

Все още няма коментари

Още

Играчите "Левски" най-после получиха по една заплата

03.08.2020

Обновена

538
Фенове поискаха с ултиматум пак да има зрители на трибуните

03.08.2020

386
"Вердер" се раздели с Илия Груев

03.08.2020

162

Влез или се регистрирай за да коментираш