facebook
twitter

Спорт

Кралев: Положението в съдийството е тежко

91
СНИМКА: ИЛИЯНА КИРИЛОВА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев описа положението в съдийството в българското първенство като "тежко". Той обясни, че системата за видеоповторения (VAR) е скъпа, но може да се наеме.

"Много е тежко положението с българското съдийство. Не помня да е имало толкова много скандали, напрежение във всеки кръг. Част от хората вече са предубедени, дори и да има неволна грешка на съдията. Когато има съмнения в даден спорт, публиката се отдръпва. Голямото разочарование идва от липсата на справедливост, съмнение за корупционни практики и натиск. За мен съдиите ни не са подготвени психически, допускат глупави грешки. Още преди мачовете се коментира в медиите дали ще сбъркат. В Европа реферите също грешат, но не толкова тенденциозно. Тук зачестиха", каза Кралев пред "Канал 3".

Той смята, че VAR е "най-доброто средство да се върне доверието към съдиите и спорта". Кралев каза, че ако се наеме, системата ще струва по 2 млн. евро на година.

"VAR е скъпа. Запознат съм с цените. В Гърция наемат системата за 5 години и плащат 10 млн. евро за двете лиги. Дават по 2 млн. евро на сезон. Те предпочитат тази форма, защото предполагат, че ще има промени, понеже системата ще претърпи развитие", каза още министърът, който уточни, че ще обсъди този въпрос на среща с ръководството на БФС.

Все още няма коментари

Още

Резултати и класиране в Първа и Втора лига

18.03.2019

208
Директор на "Армията" сравни "ЦСКА-София" с "Ювентус"

18.03.2019

231
Божинов: Точките срещу малки отбори се дублират

18.03.2019

451

Влез или се регистрирай за да коментираш

×