facebook
twitter

Спорт

И "Ролан Гарос" се предаде пред вируса

Вторият турнир от Големия шлем ще стане последният за 2020 г. - преместиха го за септември
311
 ЕПА/БГНЕС
"Ролан Гарос" ще стане последният турнир от Големия шлем през годината.

Вторият турнир от Големия шлем в тениса - "Ролан Гарос", ще се проведе през есента заради пандемията от коронавируса. Откритото първенство на Франция трябваше да се играе от 24 май до 7 юни, но организаторите съобщиха, че е преместено за периода 20 септември - 4 октомври.

Това означава, че "Ролан Гарос" ще трябва да започне само седмица след завършването на US Open и ще стане последният турнир от Големия шлем през 2020 г. Промяната ще засегне редица други турнири, сред които е и "София Оупън", който трябва да се проведе от 28 септември до 4 октомври. В същия период е и "Лейвър Къп". 

В момента всички професионални тенис турнири са прекратени поне до 20 април заради коронавируса. Организаторите на "Ролан Гарос" съобщиха, че решението за отлагане идва от френската федерация по тенис.

"Настоящите мерки правят невъзможно да продължим с планираните дати. Целият свят е повлиян от кризата, предизвикана от COVID-19. За да осигури здравето и сигурността на всички, които участват в организацията на турнира, френската тенис федерация взе решение да го отложи за периода 20 септември - 4 октомври. Въпреки че никой не може да предвиди каква ще е ситуацията на 18 май, настоящите мерки за карантина правят невъзможно продължаването на подготовката. Отлагането е единствената опция, която ще позволи провеждането на турнира. Решението е взето и в интерес на тенисистите, чийто сезон вече бе компрометиран, както и на многото фенове", се казва в съобщението.

Президентът на френската тенис федерация Бернар Гюдичели заяви: "Взехме трудно, но смело решение в тази безпрецедентна ситуация. Действаме отговорно и трябва да работим заедно в битката за осигуряване на здравето и сигурността на хората."

По-рано тази седмица женската тенис асоциация (WTA) отмени всички турнири до 2 май. 

Ключови думи:

тенис, Ролан Гарос
Все още няма коментари

Още

Григор Димитров потегли уверено на "Ролан Гарос"

29.09.2020

Обновена

955
Серена Уилямс се отказа от Ролан Гарос и прати Пиронкова в III кръг

30.09.2020

Обновена

3177 15
Пиронкова откри вихрено българското участие на "Ролан Гарос"

28.09.2020

Обновена

3007 1

Влез или се регистрирай за да коментираш