Медия без
политическа реклама

Греъм Сунес ще преплува Ламанша благотворително

Легендата на "Ливърпул" иска да обърне внимание върху рядко заболяване

28 Май 2023
Фейсбук/ТВ екран
Греъм Сунес

Легендарният бивш футболист на "Ливърпул" Греъм Сунес обяви, че възнамерява да преплува Ламанша. Петкратният шампион на Англия и трикратен носител на КЕШ с мърсисайдци смята по този начин да обърне внимание на обществеността и да помогне за събирането на пари за лечение на рядко кожно заболяване.

Близо месец след като напусна коментаторския пост в "Скай спортс" след 15 г. служба Сунес имаше трогателна среща с 14-годишната Айсла Грист, която страда от булозна епидермолиза и е от т. нар. "пеперудени деца", чиято кожа е изключително тънка и се разкъсва при най-малкото докосване.

След разговора си с момичето 70-годишният бивш футболист и треньор реши да помогне за събирането на 1.1 млн. паунда за благотворителната организация "Дебра", която подкрепя Айсла и още около 5000 деца с това нелечимо заболяване.

"Тя е просто невероятно смела. Смела и силна. Това е ужасно заболяване. Събуждате се сутрин и си мислите: "Защо аз?". Все едно ме удариха в носа, когато видях страданията ѝ. Трябва да се справим с тази болест", заяви развълнуваният Сунес.

Той потвърди готовността си да извърши 16-часово преплуване на Ламанша между Дувър и Кале на 18 юни. С него ще се включат още петима души, сред които и бащата на Айсла - Анди.

"Това със сигурност ще бъде най-трудното предизвикателство, което някога съм приемал. Решен съм обаче да завърша плуването. Целият екип ще го сторим, ще изпълним предизвикателството и по този начин ще повишим осведомеността и подкрепата, за да помогнем за намирането на средства за лечение, което е толкова необходимо", коментира Греъм Сунес.

Ключови думи:

Греъм Сунес, Ливърпул

Още по темата