facebook
twitter

Спорт

Футболист №1 на България: Много съм скъп за "Щурм"

50
БГНЕС
Кирил Десподов

Националът Кирил Десподов заяви, че едва ли ще остане в "Щурм" и през следващия сезон. Той играе за отбора от Грац като преотстъпен от "Каляри" до лятото на 2020 г. без опция за закупуване от австрийците.

"Възможно е да се върна в Италия. Ни­що не се знае. Смятам, че няма шанс "Щурм" (Грац) да ме купи. Политиката на клуба не позволява да се взимат такива игра­чи. Аз съм много скъп за тях, иначе искат да ме задържат. Ако вкарам 30 гола, може някой да ме купи директно от Ав­стрия. Мога да заиграя и в "Каляри", всичко е въ­зможно", коментира футболист №1 на България за 2018 г. пред телевизия "България он еър".

Десподов сподели и защо през пролетта не е успял да се адаптира в "Каляри", след като премина там в края на януари за 3,5 млн. евро. "Беше много теж­ко в началото, кога­то отидох в Италия. Дадоха ми се 6 месеца да се адаптирам. Те­жеше ми много, че не играя. Затова имаше лек спад. Не получих много голям шанс. Не мисля, че съм се пред­ставил лошо. И съм много щастлив, че отидох при Ел Ма­естро в Австрия. Там не е като в България. Всеки мо­же да бие всеки. На­истина интересно пър­венство. Много сблъсъци има, залага се на физика и единоборства. На мен ми допада доста, защо­то се играе атака за атака, а аз съм бърз играч", обясни той.

 

Все още няма коментари

Още

БФС обяви контрола на националите с Беларус

06.12.2019

31
Вестник предизвика нов расистки скандал в Серия А

06.12.2019

60 1
България е в четвърта урна за следващата Лига на нациите

06.12.2019

ЯВОР ЕВТИМОВ

104

Влез или се регистрирай за да коментираш

×