facebook
twitter

Спорт

Член на Изпълкома: В България няма уговорени мачове

След загубата от Косово може да паднем и от Катманду, прогнозира Венцеслав Стефанов
127
Илияна Кирилова
Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов вчера също така разкри, че има кандидат, който е готов да плати по-голяма сума за тв правата, но настоящият договор на БФС с "Футбол Медия Про" е до 2021 г. и неустойката за предварителното му прекратяване била огромна.

Поредна остра критика срещу футболистите от националния отбор отправи членът на Изпълкома на БФС и президент на "Славия" Венцеслав Стефанов.

"Безкрайно добре осигурени са, но не ни пречи да паднем от Косово. Те нямат държава, но имат отбор. Следващият противник, от който можем да загубим, е Катманду... Преди като ходехме на световно първенство, нямаше пари за чартърни полети. Тогава отидохме и бихме, защото имаше мъже. Сега само татуировки, гъзарийки и 10 чужденци по клубовете... Не можеш да кажеш, че ръководството на футболния съюз е виновно. Аз упреквам само това, че не се наложихме да има поне един или двама до 21 години задължително да играят във всеки мач от нашето първенство...", изложи своята гледна точка Стефанов.

Заедно с това той заяви, че в българското първенство се играе честно. Той бе провокиран от съмнения за победата на клуба му "Славия" с 3:2 над "Витоша" (Бистрица).

"Започваме във всяко нещо да виждаме измама, уговорки, купуване, продажби. Не се радваме на това, че има мачове, в които волята надделява. Не виждаме спортния шанс, който съпътства винаги футбола. Според мен в българското първенство няма уредени мачове в момента", каза Стефанов.

И заедно с това подсказа, че е имало нередни неща: "Всички ние, ръководителите на клубовете, не сме светци... Опираме до морала. Силово не може да се реши проблемът. Със съдиите преди можеше, но сега сме 2019-а и дай боже срещата на големите (б.р. - на премиера Бойко Борисов със собствениците на "Лудогорец", "ЦСКА-София" и "Левски") да даде резултат, защото аз съм сигурен, че за да присъстват толкова важни личности на срещата, нещата няма да са току-така. Важно е този път наистина да има промени... да има мир по стадионите. В битката за първо място ще има най-много удари под кръста, ако няма мерки. И Гриша Ганчев, и Кирил Домусчиев, и Васил Божков ще имат амбиции за титлата. Проблемите са и в съдиите, и в целия манталитет у нас. Натискът идва от нас... Премиерът Борисов неслучайно избра тези хора, за да решат този проблем. БФС сам по себе си не може да се оправи с проблема".

 

Все още няма коментари

Още

Италия стигна Евро 2020 и иска титлата

14.10.2019

12
Кабаков ще свири на световно за юноши

14.10.2019

6
Балъков се надява днес на чудо като от "Парк де пренс"

14.10.2019

108 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×