Quantcast

Медия без
политическа реклама

Читателите на “Сега“: Без българин в Топ 10 на игрите в Пекин `22

04 Февр. 2022
БОК

Български спортист няма да успее да намери място в челната десетка на своята дисциплина от зимните олимпийски игри в Пекин `22. Така смятат преобладаващата група читатели на в. "Сега", участващи в онлайн анкетата с въпрос:

Колко български спортисти ще се класират в Топ 10 на зимната олимпиада в Пекин `22?

В първите пет дни от допитването се включиха над 100 потребители на сайта Segabg.com, като 43% (44 гласа) от тях отговориха с "Нито един". Изненадващо, на второ място се нареждат свръхоптимистите, които смятат, че "Петима или повече" наши олимпийци ще влязат в десетката - 41% (42 гласа).

Незначителен дял са умерените песимисти и реалистите, очакващи силно представяне от "Един" (8%), "Двама" (3%), "Трима" (4%) или "Четирима" (1%) български състезатели.

В китайската столица България ще участва с делегация от 16 спортисти в 7 вида спорт: биатлон (4 мъже, 4 жени), алпийски ски (2 мъже, 1 жена), ски бягане (1 мъж), ски скокове (1 мъж), сноуборд (1 мъж), фигурно пързаляне (1 жена) и шейни (1 мъж).

Откриването на XXIV зимни игри е днес от 14:00 ч. наше време. Анкетата ще остане отворена за гласуване до последния ден от олимпиадата - 20 февруари.

Въпреки нерадостното състояние на българските зимни спортове и слабата международна конкурентоспособност на водещите ни състезатели председателят на БОК Стефка Костадинова изрази оптимизъм за представянето на страната ни на олимпиадата в Пекин `22 (4-20 февруари).
Зимните олимпийски игри в Пекин (4-20 февруари) се очертава да бъдат едни от най-постните откъм продукция на български спортисти в последните две десетилетия.
България ще бъде представена от 16 спортисти на ХХIV зимни олимпийски игри в Пекин, които започват на 4 февруари. Толкова са състезателите, които спечелиха квоти, и те бяха утвърдени от общото събрание на БОК днес.

Още по темата