facebook
twitter

Наблюдател

Три дни позорно мълчание за побоя над студента

Една оставка може и да не решава проблемите, но е знак, че в тази страна не всичко е загубено
6 741

Три дни позор!

Три дни! Три дни след шокиращите кадри от бруталния побой от полицаи над едно момче, което законно протестираше пред Министерски съвет, всички отговорни за поведението на полицията мълчат!

Чухме защитни пледоарии за недопустимото поведение на униформените, които, видите ли, били изнервени от провокациите!

Чухме гневни речи срещу инфилтрираните в мирния протест футболни агитки, които хвърляли каквото им падне и по органите на реда, и по протестиращите!

Чухме жални оди за ритан и замерван с бутилки микробус на уплашени симпатизанти на ГЕРБ!
Но не и за кървавите кадри. Дори след като стана ясно, че момчето не е някакъв криминално проявен елемент, а отличен студент в престижен чуждестранен университет, той продължава да бъде голямата срамна тайна, за която всички институции мълчат с надеждата да бъде заровена и забравена.

Няма никакъв спор, че полицията трябва да бъде уважавана, а не атакувана. За което и тя сама трябва да положи усилия, като започне да се отнася с еднакъв аршин и с властимащите, и с обикновените граждани.

Няма никакъв спор, че голяма част от полицаите съвестно си вършат работата и с хладнокръвието си предотвратяват ескалация на напрежението.
Няма никакъв спор, че 99% от протестиращите са искрено възмутени от случващото се в страната и искат промяна към по-добро, за да останат да живеят тук.

Няма никакъв спор, че нито един протестиращ, независимо на коя партия е симпатизант, не трябва да бъде заплашван или обиждан.

И няма никакъв спор, че има 1% яки момчета с черни фланелки, които всяка вечер се опитват да предизвикат и компрометират и двете страни. Както е истина, че има и 1% яки момчета с полицейски униформи, които изкарват агресията си с побой върху протестиращи.

Въпросът е защо това се допуска? Агитките са отдавна известни на полицията. Даже премиерът каза, че ги познава. МВР знае и кой им плаща. Защо тогава тези платени провокатори не са изолирани? Защо продължават всяка вечер да всяват напрежение на площада?

МВР знае и кои са бруталните полицаи! По-яките, с фешън-опнатите си фланелки нарочно се сложени най-отпред, за да сплашват мирно протестиращите граждани. Защо тези агресори не са отстранени и наказани своевременно?

Ако управляващите не са слепи и имат съвест и морал, защо не са поели отговорност за скандалните кадри? Една оставка може и да не решава проблемите, но е знак, че в тази страна не всичко е загубено. Че в тази страна полицията пази, а не саботира обществения ред. И се грижи за сигурността на гражданите, а не ги пребива безпричинно до безсъзнание. Независимо какви убеждания изповядват те!

*Текстът е от профила на Караджов във "Фейсбук"

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Напрежение пред парламента между протестиращи и полицаи (ГАЛЕРИЯ)

13.08.2020

Обновена

7100 47
Виртуозът Спиваков върна орден на Лукашенко заради окървавения протест

12.08.2020

403
ГЕРБ - Благоевград се ядоса, че левият кмет пази знамената на протеста

12.08.2020

1989 6

Коментари

Banshee
снимка на Banshee

👍

SgtTroy
снимка на SgtTroy

👍

Памфуций
снимка на Памфуций

👍

словата МИ

Ако се бяхте поогледали, щяхте да забележите, че и в най-добрите демокрации е така.

Имаш право да протестираш, а полицията има право да бие.

Никой не се занимава с възпитание и превъзпитание.

Стадо, и пазачи на стадото. 

Демокрация.

Туз
снимка на Туз

акцента е студента

студента е фейка  

чакаме кетчупа.

Винаги вадят подобни провокации.

чакам записи от полицейските камери.🚔

novichok
снимка на novichok

👍 Тъпотата на венетения баща е ужасяваща.

Влез или се регистрирай за да коментираш