Quantcast

Медия без
политическа реклама

Украйна ще загуби Донецк и Луганск, ако тръгне към НАТО

Киев смята, че само алиансът ще пресече амбициите на Русия

06 Апр. 2021
ЕПА/БГНЕС
Бойци в т.нар. Донецка народна република правят военни учения

Стремежът на Киев към форсирано влизане в НАТО няма да възстанови влиянието му в Донбас, но създава риск от развитие на югославски сценарий, предупреди днес председателят на Комисията по международни въпроси на Държавната дума Леонид Слуцки.

Пред журналисти депутатът заяви, че по въпроса за НАТО Украйна трябва да пита и жителите на Донбас, предаде ТАСС. "Твърдението на президента Владимир Зеленски, че само влизането в НАТО ще предотврати война в ДНР и ЛНР (самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република - б.р.) и ще послужи като сигнал към Русия, няма да върне Донецк и Луганск в зоната на влияние на Киев, а точно обратното - може да послужи за развитие на югославски сценарий в Украйна", каза Слуцки.

В телефонен разговор днес Зеленски заяви на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че членството на неговата страна в НАТО е единствен път за спиране на войната в Донбас и за отправяне на сигнал към Русия (да не се намесва в конфликта - б.р.). През последните дни зачестиха съобщенията, че Русия струпва войски край границата на Украйна.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?