facebook
twitter

Чужбина

Тръмп: Съюзниците да плащат на САЩ за военната закрила

688
ЕПА/БГНЕС
Шефът на НАТО Йенс Столтенберг е разтревожен от китайските и от руските ракети със среден обсег.

Американският президент Доналд Тръмп изрази недоволство от разходите на американските съюзници за отбрана, предадоха агенциите. В съобщение в "Туитър", публикувано след посещението му във Франция, Тръмп заяви, че САЩ плащат милиарди, "за да защитават други страни и срещу това не получават нищо освен търговски дефицити и загуби". "Време е тези много богати страни или да плащат на САЩ за голямата военна закрила, която предоставят, или сами да се защитават", смята президентът. Той се подигра на френския си колега Еманюел Макрон за неговия „много нисък” 26% рейтинг на одобрение, като заяви, че френският държавен глава предлага създаването на европейска армия само за да смени темата. От офиса на Макрон отказаха да коментират постовете на Доналд Тръмп.

Шефът на НАТО Йенс Столтенберг изрази загриженост заради китайските и от руските ракети със среден обсег и призова Пекин да се присъедини към международен договор за контрол на ядрените оръжия. "Виждаме, че Китай инвестира сериозно в нови, модерни оръжия, включително нови ракети", заяви Столтенберг по немската телевизия Це Де Еф. Столтенберг заяви във вторник, че "НАТО не иска нова надпревара във въоръжаването, но ние сме много притеснени от новите руски ракети ... те са мобилни, имат ядрени способности и могат да стигнат до градове в Европа като Берлин". "Затова призоваваме Русия да се погрижи да се придържа към договора за ракетите със среден и малък обсег на действие ... този договор сега е в опасност", каза той.

Ключови думи:

Тръмп, съюзници
8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тръмп от Токио: Япония купува 105 изтребителя F-35

27.05.2019

1408 20
Джеймс Пардю: Тръмп вече носи клеймото "руският кандидат"

25.05.2019

4885 40
Тръмп обмисля спешен указ, за да продава оръжие на Саудитска Арабия

24.05.2019

1082 13

Коментари

dobadoba

За протокола: от кого ни брани хАмерика и за какво всъщност трябва да се плаща?.. 

⚓️

За протокола 2: какво общо има дефицита в търговията с разходите за отбрана????... 

Weiß

Съюзниците да плащат на САЩ за военната закрила

Нещо като рекет.

Кире

Американците са нагли, но прави. По каква причина процъфтяваща държава като Люксембург не плаща 20% от БВП на САЩ? А Холандия, Белгия, Австрия?

 

Ами германците да не би да си мислят, че французите могат да ги пазят от американците? Че то ако баше тъй лесно, Франция щеше да е велика сила. Франция в най-добрия случай може да пази себе си от Италия. 

 

Сега си представете, че Русия пази Люксембург срещу 10%. Сирийската патаклама показа, че Русия може да опази една територия, независимо от организирания на държавно ниво тероризъм. Май САЩ излизат твърде скъпо. 

Sapienti_sat

Самолетите на Майлоу бяха позната гледка. Те минаваха свободно навсякъде и един ден Майлоу сключи договор с американските военни власти да бомбардира държания от германците шосеен мост при Орвието, а с германските военни власти да защищава шосейния мост при Орвието с противовъздушен огън срещу собственото си нападение. Хонорарът му за нападението на моста възлизаше на всички разходи по операцията, плюс шест на сто, а хонорарът му, платен от Германия, за да защищава моста, беше равен на германските разходи, плюс шест на сто, увеличен с премии по хиляда долара за всеки свален от него американски самолет. Изпълнението на тези сделки представлява голяма победа за частното предприятие — изтъкваше той, — тъй като войските и на двете страни са социализирани институции.

 

Това се превръща в действителност! Ето това е американско! В истинския дух на предприемачеството!

inventus

 И след тези думи на президент Тръмп ако европейските ръководители не узреят за идеята за единна европейска армия мисля че никога няма да узреят. Не трябва много усилия и пари за да стане тази армия. Просто вкупом се излиза от НАТО и съществуващите негови структури минават под европейско командване.А още по тънко ще се мине ако се нормализират отношенията със Русия.

Памфуций
снимка на Памфуций

Ами германците да не би да си мислят, че французите могат да ги пазят от американците? Че то ако баше тъй лесно, Франция щеше да е велика сила. Франция в най-добрия случай може да пази себе си от Италия. 

Германците напълно съзнателно се въздържат.

https://warontherocks.com/2018/07/the-real-roots-o...

 

SvSophia
снимка на SvSophia

Да си разкарат базите от България.

С изключение на делириума на бившия президент, една шепа психодесни и по-голяма шепа грантаджии на ЦРУ, USAID и ДД /което е едно и също/, останалото огромно мнозинство от българските граждани не се чувства заплашено, понеже реално нищо не го заплашва, освен заплахата от наличието на щатските бази в България.

Ади ДРУМ!

galfonizator

ние сме много притеснени от новите руски ракети ... те са мобилни, имат ядрени способности и могат да стигнат до градове в Европа като Берлин

Ми те и без ракети могат да стигнат до Берлин. Вече са го правили 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×