facebook
twitter

Чужбина

Стачка на пилоти спря полети на "Бритиш еъруейз"

62
 ЕПА/БГНЕС
Стачката в ”Бритиш еъруейз” засегна хиляди пътници на летище "Хийтроу" в Лондон.

Пилотите на британския превозвач ”Бритиш еъруейз” започнаха в полунощ в понеделник 48-часова стачка с искания за увеличаване на възнагражденията и подобряване на условията на труд, съобщи Би Би Си. Заради стачката, която може да стане най-голямата в историята на компанията, авиокомпанията беше принудена да отмени 1500 полета. Най-малко 280 000 пътници ще бъдат засегнати, пише в."Дейли телеграф".

В хода на досегашните преговори синдикатът на пилотите БАЛПА отхвърли предложението на авиокомпанията за вдигане на заплатите с 11.5% за три години. Синдикатът настоява, че това е недостатъчно, защото финансовите показатели на компанията сега й позволяват да направи на пилотите по-добро предложение. "Бритиш еъруейз" от своя страна заяви, че стачните действия са неоправдани, защото предложението й за вдигане на заплатите е "достойно". За 27 септември също е планиран протест.

През последната година компанията имаше проблеми, сред които глоба в размер на 189 млн. лири (близо 240 млн. долара) по силата на Закона за защита на личните данни във Великобритания, след като данни за кредитните карти на повече от 380 000 клиенти бяха компрометирани след кибератака.

ЗАГУБИ

Протестът ще донесе загуби за десетки милиони на компанията.

 

Все още няма коментари

Още

Гърците пак ще стачкуват срещу вдигането на пенсионната възраст

15.02.2020

1737 14
Чиновнически страсти и финансови проблеми пак тресат Каварна

22.01.2020

727
Гръцките острови стачкуват заради мигрантите

22.01.2020

217

Влез или се регистрирай за да коментираш

×