facebook
twitter

Чужбина

САЩ уволниха шефа на затворите заради самоубийството на Епстийн

120
 ЕПА/БГНЕС
Джефри Епстийн

Хю Хъруиз, който изпълняваше длъжността директор на Федералното бюро на затворите в САЩ, е уволнен. Това става след самоубийството на 10 август зад решетките на финансиста Джефри Епстийн, който бе арестуван по обвинение в трафик на непълнолетни с цел сексуална експлоатация.  

Министерството на правосъдието е подложено на политически натиск от Конгреса заради смъртта на Епстийн, след като се надигна обществено възмущение, че затворническите власти не са могли да осигурят изправянето на финансиста пред съда. Министърът на правосъдието Уилям Бар назначи Катлийн Хок Сойър, която вече е била директор на затворите от 1992 до 2003 г.

Два дни преди да се самоубие, Джефри Епстийн е написал ново завещание и е създал тръст на Вирджинските острови, в който влиза цялото му състояние от 578 милиона долара. Тръстът няма посочени бенефециенти и това затруднява жертвите на Епстийн да получат парични компенсации, ако успеят посмъртно да осъдят наследниците му.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Актьорът Даниел Михайлов е уволнен заради участие в протеста

07.09.2020

Обновена

9707 51
Работодател може да уволни и без предизвестие
Шест души загинаха, след като уволнен служител откри стрелба в САЩ

27.02.2020

2027 20

Коментари

kaily
снимка на kaily

А Епщайн жив и здрав си цоца от фонда

Supertramp
снимка на Supertramp
Поне така твърдят конспиративните медии , и прилагат фотоси в потвърждение https://www.snopes.com/news/2019/08/13/jeffrey-epstein-body-doubles/ ...? Нищо чудно този който е осигурявал деца за оргии на Бил Клинтън , Принц Андрю и други от този ранг , да има заслуги за втори живот , след като се е "самоубил"...

Влез или се регистрирай за да коментираш