facebook
twitter

Чужбина

Путин: Западът дестабилизира Балканите

Москва нарече "журналистическа деградация" твърденията, че Тръмп е руски агент
683
ЕПА/БГНЕС
Руският външен министър Сергей Лавров даде вчера годишната си пресконференция пред стотици журналисти в Москва.

Руският президент Владимир Путин обвини западните страни за "дестабилизирането" на Балканите преди започващото му днес посещение в Белград, предадоха агенциите. "Що се отнася до ситуацията на Балканите, сериозен дестабилизиращ фактор е политиката на САЩ и някои други западни страни, които имат за цел да осигурят своето господство в региона", каза той в интервюта за сръбските в."Политика" и "Вечерни новости". Усилията на НАТО за разширяване са насочени към "нови разделителни линии на европейския континент" и увеличаване на напрежението, смята Путин. ЕС трябва да осигури на своите членове гаранции, че няма да попречи на доставките на руски газ в Европа чрез "Турски поток", заяви руският президент. "Газпром разработва различни варианти за продължение на сухопътния транзитен участък от газопровода в европейско направление и един от тях предвижда транспортирането на топливо по маршрута България - Сърбия - Унгария с излаз на газоразпределителния център в австрийския град Баумгартен", каза Владимир Путин.

Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че е "трудно да коментира" твърденията, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е агент, работещ за правителството на Русия. "Смятам, че това е такава деградация на журналистическите стандарти и такава безполезна работа за американската преса. Не мога да повярвам, че журналистите искрено и професионално работят по тези истории в САЩ", настоя руският първи дипломат по време на годишната си пресконференция в Москва. През уикенда се появи информация, в която се посочва, че ФБР е започнало разследване на връзките на Доналд Тръмп с Москва след уволнението на бившия директор на ФБР Джеймс Коми. Американският лидер отрече твърденията, че е агент на Москва, наричайки ги "позор" и "голяма измама". Разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за предполагаемото споразумение между президента на САЩ и руските власти не разкрива никакви факти в подкрепа на тази версия, каза Лавров.

"Русия не се противопоставя на името Северна Македония, което в крайна сметка се появи и беше обявено. Питаме само колко легитимен e този процес и дали се дължи на желанието да се намери консенсус между Скопие и Атина", каза руският външен министър. "Или процесът е причинен от желанието на САЩ да вкарат всички балкански страни в НАТО и да спрат всякакво влияние на Руската федерация в региона", допълни Сергей Лавров. Той подчерта, че Москва не може да се съгласи, че Русия няма място на Балканите. Москва също така не може да се съгласи с влизане на Босна и Херцеговина в НАТО. „Правилата, които сега се прокарват като цяло на Балканите, са достатъчно опасни и отразяват вманиачаването по-скоро да бъдат натикани всички балкански страни в НАТО“, каза руският дипломат №1. Според Лавров призивите към Сърбия да направи избор между Евросъюза и Русия отразяват „старите колониални навици“ на Европа. Той също така заяви, че Москва е готова да работи с Вашингтон за спасяването на Договора за ядрени ракети със среден обсег на действие, призовавайки Европа да помогне в преговорите.

 

РАЗКРИТИЯ

Бившият шеф на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп - Пол Манафорт, и предполагаем агент от руското разузнаване са замисляли план за бъдещето на Украйна по време на президентската кампания през 2016 г., което е продължило дори и след повдигнатите срещу лобиста обвинения, пише в."Гардиън", позовавайки се на американската прокуратура. От офиса на специалния прокурор Робърт Мълър внесоха документи в съда, в които пише, че Манафорт е комуникирал с Константин Килимник между август 2016 г. и март 2018 г. относно тема, която не е била известна на обществеността. Адвокати на 69-годишния Манафорт разкриват в отделни съдебни документи от миналата седмица, че той е обвинен от Мълър, че е обсъждал "украински мирен план" с Килимник "повече от веднъж" и че е излъгал, когато е бил разпитван за това от прокуратурата. 49-годишният Килимник, завършил университет, свързан с военното разузнаване на Русия, се смята за основна фигура в опитите на Кремъл да се меси в американските избори за президент през 2016 г. Килимник отрича да е работил за руското разузнаване.

Ключови думи:

Русия, Балкани, Тръмп
7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тръмп не се отказа от извънредното положение заради стената с Мексико

16.02.2019

19
Тръмп обяви извънредно положение заради стената с Мексико

15.02.2019

629 1
Дмитрий Медведев идва у нас през март

15.02.2019

2424 80

Коментари

Mrx

Руският президент Владимир Путин обвини западните страни за "дестабилизирането" на Балканите преди започващото му днес посещение в Белград, предадоха агенциите. "Що се отнася до ситуацията на Балканите, сериозен дестабилизиращ фактор е политиката на САЩ и някои други западни страни, които имат за цел да осигурят своето господство в региона", каза той в интервюта за сръбските в."Политика" и "Вечерни новости".

 

Много точно.Наш Боко се върти, като пумпал, ту се подмазва на Путин, ту към САЩ. Само, че, въпреки, че е шопче, не знае шопската поговорга: "Као и да се вратиш гъзо ти е все отзад".. Негов агент, разбира се е физкултурникът Цвъчко много апартаментика. За да се стабилизира България, трябва, както имаме Американска база в Южна България, така да пуснем и Руска база в Северна България. Те да се следят взаимно. 

 

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Ами пусни ти руски мужици у вас, ако не ти изнасч може ти лично да се изнесеш към Раша. Раша ни окупира 45 години и нищо хубаво не излезе. 3 фалита, режим на тока и салам "Кучешка радост" от мас и жили.

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

Очаквах повече коментарии тука. Все пак става въпрос за Балканите, където сме и ние. Барем "партньорите" да се обадят...

kempes

Какви коментари очакваш колега, след като темата е втръснала на всички.

Едно време, при социализма, когато имаше жестока партийна цензура /не че сега няма де/, та тогава един нашенец вървял из площада и хвърлял из народа листовки.

Спрял го един милиционер и го попитал:

-Какво правиш, бе другарю?

-Хвърлям позиви.

-Ама то тук има само бели листи.

-Е, че какво да напиша, то всичко е ясно.

ceclor

Балканите са бял лист и за едните, и за другите, защото в картинката, която трябва да ни  разиграват  заедно,  процесите,  извършващи се на Балканите, не се вписват.

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Руския опит за преврат в Черна Гора беше опит да се стабилизира всичо. Жужу е шегаджия, никой не го пита, ама той се изказва. Даже шумадийците, дето се опитва да ги залъгва с пари, дават мило и драго за ЕС.

Казуса
снимка на Казуса

Съгласен съм, че няма кой знае какво да се коментира. Путин казал, че царят е гол. Ноторно известен факт. Дори и тъдявъшните партньори няма какво да кажат, освен традиционните си глупости.

Влез или се регистрирай за да коментираш