Медия без
политическа реклама

Путин и Лукашенко отново поговориха за „съюзна държава“

05 Ноем. 2021
Лукашенко и Путин се договориха през септември за поредица от 28 програми, насочени към задълбочаване на интеграцията между свете страни в рамките на плана за "съюзна държава". 

Руският президент Владимир Путин обеща по време на онлайн разговор вчера да подкрепи беларуския лидер Александър Лукашенко срещу чужда "намеса", след което двамата подписаха поредица от споразумения за по-тясно сътрудничество между двете страни като продължение на идеята за ''съюзна държава'' между Русия и Беларус, предаде The Moscow Times. 

 ''Заедно ще се противопоставим на всякакви опити за намеса във вътрешните работи на нашите суверенни държави и Русия и разбира се ще продължим да оказваме помощ на братския беларуски народ – в това няма съмнение'', каза Путин от кримския град Севастопол, където замина, за да отбележи Денят на народното единство.

Путин и Лукашенко се договориха през септември за поредица от 28 програми, насочени към задълбочаване на интеграцията между свете страни в рамките на плана за "съюзна държава". Според Лукашенко "съюзна държава" с Русия е "приоритетът на приоритетите" за Минск, припомня БНТ. Новоподписаните споразумения се фокусират главно върху икономически и регулаторни въпроси, включително общи политики в областта на данъчното облагане, банковото дело, индустрията, селското стопанство и енергетиката. Не са били обсъждани въпроси като единен парламент или валута. Вече са приключени преговорите за военната доктрина и миграционната политика на "съюзната държава", която трябва да стане факт в следващите 2 години.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?