facebook
twitter

Чужбина

Пожари подплашиха туристите в Гърция

194
 ЕПА/БГНЕС
Стотици пожарникари са мобилизирани да потушават огнената стихия на различни места в Гърция.

Стотици пожарникари се борят с горски пожари в Гърция, а в две села се извършва евакуация на населението, след като огънят обхвана борови гори в природен резерват на остров Евия (Евбея). Манастир на острова е евакуиран, жителите и туристите в три села са предупредени да бъдат в готовност за евакуация. Димът достигна и до столицата Атина, а службата за гражданска защита на Гърция предупреди възрастните хора, децата и жителите с хронични дихателни и сърдечно-съдови проблеми от засегнатите райони да стоят на закрито. Друго огнище има до Тива, северозападно от Атина.

Пожар лумна и на един от най-зелените гръцки острови Тасос, както и на друг популярен остров сред туристите - Самотраки. Близо 1500 туристи от България, Румъния, Сърбия, Франция, Великобритания и Италия са блокирани на острова заради проблем с фериботни връзки.

ГРИЖИ

Българските туристи, блокирани на гръцкия остров Самотраки, могат да получат безплатна храна веднъж дневно в няколко заведения в близост до пристанището Камариотиса, както и безплатна нощувка, обяви външното министерство в София. Облекченията са осигурени от гръцките местни власти заради проблема с фериботните връзки и важат за всички туристи срещу предоставяне на документ за самоличност.  Туристите ще могат да бъдат настанявани безплатно за една  нощ в сградата на гимназията на острова и в къмпинга до пристанището в Камариотиса. Днес ще започнат курсове на ферибот с капацитет 600 пътници и 75 автомобила.

Все още няма коментари

Още

Мерките срещу коронавирус може да се затегнат в Солун

08.08.2020

368
Заведенията се оплакаха и от протестите - сваляли им оборота

06.08.2020

Обновена

9078 62
Нов ръст на заболелите от COVID-19 в Гърция 

05.08.2020

Обновена

3535 1

Влез или се регистрирай за да коментираш