Медия без
политическа реклама

Полша ще се защитава с 250 американски танка

15 Юли 2021
БГНЕС
Министерството на отбраната на страната от НАТО заяви, че поръчката е за 250 танка M1A2 SEPv3.

Полша обяви закупуването на 250 от последната модернизирана версия на танка ''Ейбрамс'' от САЩ на стойност 6 млрд. долара.

"Нашата армия ще подобри качествата си с голям брой танкове, които са най-напредналите в света", каза пред репортери вицепремиерът Ярослав Качински, който също оглавява управляващата националистическа партия "Право и справедливост" (ПиС), съобщи АФП. "Ако всичко върви добре, доставките ще започнат през следващата година", каза той. 

Министерството на отбраната на страната от НАТО заяви, че поръчката е за 250 танка M1A2 SEPv3. Полша купува машините с цел предотвратяване на потенциална атака от страна на Русия, предаде EU Observer, позовавайки се на думи на министъра.

Миналата година САЩ и Полша подписаха споразумение за сътрудничество в областта на отбраната, а Вашингтон заяви, че ще изпрати допълнителни 1000 военнослужещи на ротационен принцип в Полша, освен 4500 вече разположени там.

Това е част от по-широк отговор на НАТО на опасенията в региона, предизвикани от анексирането на територия на съседна Украйна от Русия през 2014 г.

Ключови думи:

Полша, танкове, Русия, Ейбрамс

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?