Медия без
политическа реклама

Мери Тръмп: Чичо Доналд е нарцис и е като 3-годишно дете

“Не мога да му позволя да съсипе страната ми”, казва племеницата на американския президент

09 Юли 2020
ЕПА БГНЕС архив

Племенницата на Доналд Тръмп разкрива шокиращи неща от живота на чичо си. Мери Тръмп го нарича нарцис и сравнява сегашния американски президент с 3-годишно дете, което знае, че не е обичано, разказва БГНЕС.

“Не мога да му позволя да съсипе страната ми”, пише Мери Тръмп, цитирана от Си Ен Ен. Книгата “Твърде много и никога достатъчно: Как семейството ми създаде най-опасния човек на света“ предстои да бъде публикувана идната седмица – по-малко от четири месеца преди президентските избори, на които Доналд Тръмп се надява да спечели втори мандат.

Мери Тръмп е дипломирана психоложка. Тя е дъщеря на по-големия брат на американския президент – Фред Тръмп-младши, който е покойник. Книгата от 240 страници се базира на спомени, разговори с членове на семейството и документи. Братът на Доналд Тръмп – Робърт, се опита по съдебен път да спре публикуването на книгата. Той твърди, че Мери Тръмп нарушава споразумение за конфиденциалност, сключено по време на спор за наследството на семейството. Говорител на Белия дом обяви, че издаването на книгата е мотивирано само от финансови интереси.

Какво пише Мери Тръмп?

В книгата си Мери Тръмп определя чичо си като нарцисист и го сравнява с тригодишно дете, което знае, че не е обичано. Затова егото му е много крехко и трябва непрестанно да бъде подхранвано, "защото дълбоко в себе си той знае, че не е нищо от това, за което се представя", пише тя.

Когато Тръмп се кандидатирал за президент, най-голямата му сестра Мериан е казала, че “той е клоун” и че "това никога няма да стане". А когато той започнал да получава подкрепа от популярни евангелистки свещеници, Мериан коментирала: “Единственият път, когато Доналд отиде на църква, беше, когато камерите бяха там. Това е невероятно. Той няма никакви принципи”.

Според книгата, самата Мериан е получила поста си на съдия в Ню Джърси чрез лично ходатайстване от Тръмп. “Доналд мислеше, че ще е полезно да има близък роднина като съдия в щата, в който планира да развива сериозен бизнес”, пише Мери Тръмп.

Доналд Тръмп следва примера на баща си

Племенницата на Доналд Тръмп твърди още, че настоящият американски президент е бил приет в Пенсилванския университет, след като е платил на някого да издържи теста SAT вместо него. Той е избрал “умно дете с репутация на добре справящ се на тестове” и го е компенсирал за услугата.

Мери разказва за сложните отношения между нейния баща и дядо ѝ. Когато Фред Тръмп-младши решил да става пилот, баща му Фред Тръмп бил против и никога не му простил това. Разривът между двамата отворил бездна, в която се наместил Доналд. Мери определя Фред Тръмп-старши като “социопат”, който изисквал пълна лоялност от хората около него. Затова според нея и Доналд се опитва да има пълен контрол над живота и решенията на хората около себе си. 

Още по темата