facebook
twitter

Чужбина

Конгресмен от Републиканската партия призова за импийчмънт на Тръмп

476
ЕПА/БГНЕС
Демократът Джо Байдън, който реши да се кандидатира за президентските избори през 2020 г., започна през уикенда кампанията си. Той се обяви за платформа, основаваща се на сътрудничество и единство между партиите. Байдън не пропусна и да разкритикува "главния разединител" на нацията Доналд Тръмп.

Конгресменът от Републиканската партия Джъстин Амаш призова за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, предаде Би Би Си. Мотивът за това е, че държавният глава "е участвал в определени действия", които "отговарят на условията за импийчмънт". Амаш се позова на заключения в доклада на специалния прокурор Робърт Мълър, разследвал руската намеса в изборите в САЩ през 2016 г. В документа са "идентифицирани многобройни примери за поведение, които удовлетворяват всички елементи на възпрепятстване на правосъдието, и несъмнено всеки, който не е президент на Съединените щати, ще бъде обвинен въз основа на такива доказателства", заяви той.  Конгресменът също така обвини в Туитър министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ Уилям Бар, че е подвел обществеността за съдържанието на доклада на Мълър.

Междувременно Доналд Тръмп се обяви срещу абортите, но подкрепи възможността за изключения при бременности, настъпили в резултат на изнасилвания или кръвосмешение. Той обяви позицията си на фона на протести в САЩ срещу забраната на абортите, след като губернаторът на Алабама подписа най-строгия закон на страната, налагащ почти пълна забрана на прекъсване на бременност, дори в случаите на изнасилване и кръвосмешение. "Както повечето хора знаят, и за тези, които биха искали да знаят, аз съм силно „за“ живота, с три изключения - изнасилване, кръвосмешение и защита на живота на майката - същата позиция като на Роналд Рейгън" , написа Тръмп в Туитър.

 

Все още няма коментари

Още

Тръмп: Атака на Иран срещу САЩ ще бъде посрещната със съкрушителна сила

25.06.2019

3565 41
Насила деца не става

25.06.2019

Бойко Ламбовски

2650 6
Тръмп ще разговаря неформално с Путин на срещата на Г-20

25.06.2019

1079 22

Влез или се регистрирай за да коментираш

×