Медия без
политическа реклама

Има пострадали при земетресение от 5,5 в Турция

25 Юли 2023
Pixabay

Няколко души са ранени при земетресението с магнитуд 5,5 по Рихтер, което разтърси тази сутрин южния турски окръг Адана, съобщи държавната телевизия ТРТ-Хабер, цитирана от БТА.

Представителят на местните власти в град Джейхан, окръг Адана, Байрам Йълмаз заяви, че няколко души са пострадали, след като са скочили от тераси или прозорци в резултат на предизвиканата от труса паника. Има и нанесени материални щети, съобщава се за пукнатини по някои сгради.

Окръг Адана бе силно засегнат от опустошителните земетресения на 6 февруари тази година.

Епицентърът на днешния трус е бил в град Козан. Земетресението е станало в 8.44 часа тази сутрин, а дълбочината му е 11,27 километра. Усетено е и в съседните окръзи, включително Кахраманмараш (епицентър на земетресенията от 6 февруари), Османийе и Газиантеп, които пострадаха силно при земетресенията с магнитуд 7,6 и 7,7 на 6 февруари.

Регистрирани са няколко вторични труса със сила между 3 и 3,2 в рамките на 15 минути. 

Сеизмологът проф. д-р Шукрю Ерсой заяви за телевизия СиЕнЕн-Тюрк, че се очаква днешният трус да предизвика допълнителни щети на вече пострадали от земетресенията на 6 февруари сгради.

Над 50 000 души загинаха в Турция, а десетки хиляди сгради бяха разрушени по време на разрушителните трусове на 6 февруари. 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

земетресение

Още по темата