facebook
twitter

Първа страница

ГЕРБ приласка с пост свой основен опонент в Пловдив

Изключената преди време от Бойко Борисов Дани Каназирева стана областен управител
1532
Предизборно Каназирева се окъпа в немалко народна любов. Снимка: Фейсбук

Следизборните сюжети са не по-малко интересни от самия току-що приключил местен вот. В сряда стана ясно, че новият областен управител на Пловдив се казва Дани Каназирева, назначена с решение на правителството. Постът стана вакантен, след като Здравко Димитров (ГЕРБ) спечели кметския вот. Каназирева има бурна политическа биография. Стартира преди 12 години като водещ общински съветник от ГЕРБ, после бе изключена от партията заради “уронване на престижа” и “користни цели”, направи своя партия и на местните избори конкурираше ГЕРБ. На вота сега финишира трета с 11%.

В специално изявление Каназирева обясни ситуацията така: “Новият кмет Здравко Димитров по категоричен начин даде заявка за различно и диалогично управление. (…) Бях изправена пред конкретен избор - или да продължа да критикувам, без да имам възможност реално да решавам, или да дам всичко от себе си за развитието на Пловдив и региона.” И съобщи проектите, за които ще работи -  реновирането на летище Пловдив, довършването на околовръстното шосе, изпълнението на водния цикъл, реализиране на южен обходен колектор и т.н. “Няма да се променя и очаквайте от мен същото високо темпо на работа, почтеност, уважение и същата непримиримост с несправедливостта”, завърши Каназирева.

В деня на първия тур с името й бе свързана огромна интрига - часове наред екзитполовете показваха, че тя е втора след Димитров. Но се оказа, че не е била - просто хора целенасочено са се тълпели пред анкетьорите, за да заблудят социологическите агенции. Каназирева енергично отрече да е замесена. Юлиян Ангелов от ВМРО пък намекна, че ГЕРБ стои зад манипулацията, за да елиминира кандидата на “воеводите” Славчо Атанасов.

Далеч по-сочна бе сагата при изключването на Каназирева от ГЕРБ. Това стана в средата на 2010 г., повод бяха скандали с капитала на бившата Окръжна болница. "Каназирева казва, че е изключена за нещо, което аз вече проверявам. Кое не е ясно?! Не е ясно чии интереси защитава", заяви тогава премиерът Борисов. На въпрос чии интереси защитава тя, допълни: "Знам и това е бизнесменът Жоро Гергов от Пловдив." Борисов очевидно имаше предвид Георги Гергов от БСП, който поддържа доста противоречиви отношения с ГЕРБ (преди година например държавата му даде 43 млн. лв. за Дупката във Варна). Самата Каназирева винаги категорично е отричала каквито и да е връзки с известния си съгражданин. "Изключиха ме, защото настъпих икономически интереси, продиктувани от приемането на софийските бали”, защити се тя през 2010 г. И разказа как 10 млн. лв. е трябвало да отидат в близки до властта обръчи. “Просто не влязох в схемата на дружинката, която ми подготви оставката”, заяви Каназирева тогава.

 

ПРОТИВ

Срещу назначението на Каназирева много остро скочи пловдивската структура на "Демократична България" (ДБ), макар част от формацията да бе в съюз с нея преди 2 години на парламентарните избори - тогава тя води местната листа на сформираната от ДСБ коалиция "Нова република". В становището на ДБ се казва: "Приемането на поста областен управител е предателство спрямо гласоподавателите, които са дали своя глас за коректив на властта и опозиционно поведение. Историята на Дани Каназирева в местната политика, разказана накратко - с начало в ГЕРБ, през обвинения за прокарване влиянието на Георги Гергов, основаването на собствената й партия, гравитация около други субекти, и накрая пак ГЕРБ. (...) Това е двойно предателство спрямо пловдивчани, тъй като освен удовлетворяването на лични конюнктурни амбиции групата на "Съюз за Пловдив" (партията на Каназирева - б.а.) в общинския съвет ще бъде патерица на ГЕРБ, което е в противовес с дадените обещания на пловдивчани." В новия ОбС ГЕРБ има 17 съветници, с петимата на Каназирева биха формирали мнозинство.

 

В ХАСКОВО

Нов областен управител има и Хасково. В стола на избрания за кмет Станислав Дечев сяда досегашната му заместничка Стефка Здравкова. Тя е ветеринарен лекар, кадър на ГЕРБ - Харманли, смята се за близка до депутата на партията Георги Станков.

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Комисията за лични данни даде рамо на МВР за КПП-декларациите

29.03.2020

Обновена

67245 69
Властта на Борисов вече е безконтролна

28.03.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

12146 10
Парламентът спира с редовните заседания

26.03.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3421 42

Коментари

Stern

Очевидно навлизаме в нов етап от т.н. българска демокрация - кметът на Варна, бивш келнер, областният на Пловдив, бивша келнерка, един Келнер си взе най- рейтинговата телевизия.

Biberkov

Хехехе, споделя властта, и толкова :)

Ама повече такива грешки като с кюстендилската кокошка няма да има.

Ураа

Обаче такива като с Банкянският Тиквеник си продължават. И кефят т.нар. "електорат".

Oldten
снимка на Oldten

Представяте ли си, след като "Банкянския Тиквеник" кефи електората, какви са неговите опоненти? И да викаш и да не викаш Ураа, за нищо не ставате. А иначе не я разбирам Здравка, до вчера плюеше герберастите, днес се хвана първа на хорото, това показва нейният морал! Направила го заради града и хората, аман от "добрини"!

майор

Представяме си, драги ми тиквен електоратнико ?

mamut

 последно как е по паспорт госпожата Здравка или Дани

Димитър Митев

.“Няма да се променя и очаквайте от мен същото високо темпо на работа, почтеност, уважение и същата непримиримост с несправедливостта”, завърши Каназирева.“

 

Община Пловдив прилага  пряка дискриминация, а понякога и рекет, при определянето на такса битови отпадъци за собствениците на нежилищни имоти. Нека се опита да постигне справедливост по този въпрос.

 

Препоръчвам и да види това предаване на Пловдивската обществена телевизия:

https://www.youtube.com/watch?v=7F-KAiw__fI 

 

Evasion

Бях изправена пред конкретен избор - или да продължа да критикувам, без да имам възможност реално да решавам, или да дам всичко от себе си за развитието на Пловдив и региона. Няма да се променя и очаквайте от мен същото високо темпо на работа, почтеност, уважение и същата непримиримост с несправедливостта”, завърши Каназирева.

Как се умилих, даже сълзичка постнах... 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×