facebook
twitter

Икономика

Жителите на Драгичево се заканиха да блокират пътя Е-79

976
Инициативен комитет Драгичево

Жителите на най-голямото пернишко село Драгичево се заканиха да блокират международния път Е-79 в знак на протест срещу действията на Агенция „Пътна инфраструктура“. Преди дни агенцията затвори с мантинела северния изход на населеното място. Заради това местните са принудени да карат допълнителни 8 километра, за да излязат на пътя за София.

Решението за блокадата е било взето на общоселско събрание на 23 януари. Гражданите са създали и инициативен комитет, който ще внесе жалба до кмета на Драгичево Виктор Викторов и ще се заеме с организацията на протестните действия. Те настояват и за спешна среща с представители на АПИ, КАТ - Перник, КАТ - София, както и с областните администрации на Перник и на София.

Местните хора искат от властите незабавно да предприемат действия по проектиране и изграждане на необходимото съоръжение на северния изход на Драгичево. Настояват също така и да бъде довършен ремонтът на пътя София - Перник, който да позволи ежедневно движение в две ленти в посока София от 6 до 11 ч.

Подкрепа за протеста на Драгичево обещават и селата Владая, Мърчаево, Рударци и Кладница.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Високомерието на управляващите роди поредната криза в София
Фандъкова не прие ремонта на градинката при СУ

20.03.2019

Емил Василев

433
Протестно шествие в София поиска "пряка демокрация" и нови избори

16.03.2019

5573 86

Коментари

Paco Pacov

Имат право хората. Дано им се реши проблема.

https://iconomicabg.blogspot.com

Влез или се регистрирай за да коментираш

×