facebook
twitter

Икономика

НАП е приключила с проверките по "Апартаментгейт"

Прокуратурата мълчи за резултатите
1694
 Снимка: Архив
Очевидно държавното обвинение ще протака проверките по "Апартаментгейт" до края на мандата на главния прокурор Сотир Цацаров.

Почти всички данъчни проверки по имотния скандал "Апартаментгейт" са приключили и са докладвани на прокуратурата. Това заявиха за "Сега" от пресцентъра на приходната агенция. Производствата бяха разпоредени от прокуратурата преди 8 месеца, но и досега държавното обвинение мълчи дали има данни за престъпление при някой от проверяваните - бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, бившия правосъден министър Цецка Цачева, бившите зам.-министри на спорта и на енергетиката Ваня Колева и Красимир Първанов, депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов, министъра на туризма Николина Ангелкова, както и съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Към момента единствено антикорупционната комисия (КПКОНПИ) излезе с решение, че не открива конфликт на интереси в това, че депутати от ГЕРБ са си накупили луксозни апартаменти на скандално ниски цени от фирмата "Артекс" година след като управляващата партия е инициирала и променила Закона за устройство на територията така, които позволиха доизграждането на небостъргача "Златен век". 

В края на юни главният прокурор Сотир Цацаров, който е кандидат на ГЕРБ и "Обединени патриоти", за шефския пост в КПКОНПИ, обяви, че краят на проверките за конфликт на интереси в "Апартаментгейт" не означава, че всичко е приключило. Той припомни, че има и прокурорски, и данъчни проверки, които все още текат. По негови думи решението дали има данни за извършено престъпление ще почива на заключението на данъчните. Пет месеца по-късно заключение вече има, но прокуратурата още не е обявила резултатите от тези проверки. 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Италианският боклук от пристанищата бил за ТЕЦ-а на Ковачки

19.01.2020

5483 8
Проверяват нерегламентиран италиански боклук и в Бургас

18.01.2020

22421 5
Новият екоминистър затвори инсталация в ТЕЦ "Бобов дол"

18.01.2020

2123 1

Коментари

shipka3

Специално за Цв- каквото кажат от САЩ, това ще е.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×