Медия без
политическа реклама

Звезден бум на ковид след наградите "Златен глобус"

18 Яну. 2023
EПА/БГНЕС
Колин Фарел си тръгна от наградите "Златен глобус" не само със статуетка за най-добър актьор в "Баншите от Инишерин", но и с ковид.

Церемонията по връчването на наградите "Златен глобус" се оказа суперразпространител на коронавирус сред звездите. В рамките на няколко дни след събитието мнозина обявиха, че имат положителни тестове за Ковид-19, като пропуснаха и следващите призове в кино календара - "Изборът на критиците". 

Сред заразените са Колин Фарел - носител на "Златен глобус" за главна мъжка роля, колегата му от "Баншите от Инишерин" Брендан Глийсън, Джейми Лий Къртис и Мишел Пфайфър. Не се съобщава някой от тях да е в тежко състояние, но организаторите на "Изборът на критиците" изискваха от гостите и номинираните отрицателен текст за ковид, припомня Би Би Си.

"Съжалявам, че трябва да пропусна наградите "Изборът на критиците" днес. Да, Ковид", обяви в своя Инстаграм профил Пфайфър, която придружи поста си със снимка на Джеф Бриджис. (Това изплаши някои нейни последователи, че актьорът е починал.) Тя трябваше да връчи на Бриджис, най-известен с превъплъщението си в "Пича" от филма на братя Коен "Големият Лебовски", статуетка за цялостен принос. Но вместо нея това направи Джон Гудман. Самият Джеф Бриджис се завърна тази година на снимачната площадка, след като през 2021 г. преодоля рак и тежка форма на ковид.

Джейми Лий Къртис също се оплака от невъзможността на присъства на наградите, докато нейните колеги от филма "Всичко навсякъде наведнъж" отнасяха пет отличия, включително за най-добър филм.

Въпреки че вече няма универсални изисквания за тестове, ваксинация и маски срещу коронавирус, отделните събития имат право на своя политика по въпроса, припомня Hollywood Reporter. 

Въпреки че в Европа в момента доминиращата вирусна заплаха е грип, в САЩ седмичните случаи от ковид нахвърлят 400 000 през всяка от последните шест седмици, а починалите във втората седмица на януари са 3907, по данни на CDC.

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?