facebook
twitter

Култура

Йоргос Даларас за пръв път ще пее в София

166
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Йоргос Даларас

Най-популярният гръцки изпълнител Йоргос Даларас ще гостува за първи път в София. Концертът му ще бъде в зала 1 на НДК на 25 октомври. Спектакълът е част от новото му турне Classics, събиращо най-доброто от масивното му половинвековно творчество.

Със своя специфичен и изключително въздействащ глас Даларас дълбоко разчувства публиката и е способен да я потопи в различни емоционални състояния. Считан е за човека, който възражда традиционния стил рембетика и го превръща в популярна музика не само в Гърция, но и в целия свят, както и за баща на гръцкия блус. Работи с Микис Теодоракис за пръв път през 1974 г., след падането на Гръцката военна хунта. Дълбоко повлиян от рембетиката и комшийския фолклор, Йоргос Даларас добавя към песните си и интересни елементи от латино музиката.

С повече от 20 милиона продажби, напълно изкупени зали из целия свят и колаборации със световни музикални величия като Стинг, Брус Спрингстийн, Питър Гейбриъл, Пако де Лусия и Ал ди Меола, Даларас си изковава титлата на най-популярния и успешен гръцки изпълнител в световен мащаб. Кофи Анан го приветства като един от седемте посланици на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците. Пял е на най-престижни световни сцени като парижката зала "Олимпия", "Уембли", Алте Опер. Два пъти пълни Олимпийския стадион в Атина със 70 000 души. 

Билетите за концерта на Йоргос Даларас на 25 октомври вече могат да бъдат закупени от мрежата на "Ивентим" в цялата страна и са на цени от 35 до 85 лева. 

Все още няма коментари

Още

Майкъл Болтън е акцентът в арт програмата на НДК
Джошуа Бел се завръща в зала "България"
Пространството около НДК отново е в ремонт

06.03.2019

Емил Василев

286

Влез или се регистрирай за да коментираш

×