Медия без
политическа реклама

Украинци атакували с грубости Филип Киркоров в Монако

Певецът се разхождал без охрана по улицата, когато към него завалели обиди

20 Авг. 2022
Филип Киркоров
Филип Киркоров

Украинци се нахвърлили на руската мегазвезда Филип Киркоров в Монако, съобщи в своя канал NeMalahov в Telegram известният журналист и тв водещ Андрей Малахов, който рекламира себе си като познавач на тайните на звездите и тяхното задкулисие.

55-годишният роден във Варна певец се разхождал без охрана из княжеството, когато по негов адрес започнали да се сипят обиди. Няколко гневни минувачи, навярно украинци, го нападнали с въпроса „Чий е Крим?“ и му показали малко момченце - бежанче, с призива да го погледне в очите, ако не го е срам. Според светския хроникьор хората крещели на Киркоров, че няма работа в Монако и вербално го пращали на почивка в неговия „Засранск“… Кралят на руската естрада обаче безмълвно игнорирал нападките и продължил пътя си.

Видео със случката, заснето от човек от групата, се появи в Мрежата. Съдейки по акцента на мъжа, той не е украинец. "Докато вие, руснаците, поддържате войната и смятате санкциите за нещо добро, вашият любим Киркоров се разхожда из Монако", написал е към видеото той.

На 3 август Филип Киркоров оглави рейтинга на най-влиятелните руски музиканти. Първенството там в продължение на няколко последователни години държеше бившата му съпруга Алла Пугачова. Вероятно промените в класацията се дължат на факта, че Пугачова напусна Русия след началото на „спецоперацията“ в Украйна, докато Киркоров по същото време започна юбилейно турне из страната, предполагат руски медии.

В същото време поведението на певеца предизвика възмущение сред незомбираната от кремълската пропаганда част от руското общество. Киркоров, за когото е известно, че поддържа агресивната политика на президента Путин, пя в анексирания Крим, където нарече руските военни „герои“. Посред изпълнението си той се обръща към тях с думите: „Благодаря ви, момчета! Вие сте страхотни! Отдавам ви още веднъж своя поклон за всичко, което правите“, а след това пожелава на агресорите „здраве и щастие“. Певецът беше поканил ранени руски войници, участвали в инвазията в Украйна, да присъстват на двата му концерта в Крим – в Ялта и Феодосия, безплатно. „Толкова много искам да се видя с всички кримчани. Но особено ще чакам всички наши герои. Каня на своите концерти ранените наши военни, които възстановяват здравето си в болниците и санаториумите на Крим. Русия е велика страна! Чакам ви“, призова Киркоров във видео, което разпространи в социалните мрежи.  

По този повод изтъкнатият опозиционен журналист Александър Невзоров писа: „Киркоров е изключителен глупак, но на него може да му се прости. Факт е, че в черепа на всеки човек има така наречени „резонатори“, тоест кухини. Пеенето може да увеличи обема на тези кухини. Изпълнението на „шедьоври“ е разширило резонаторите на Киркоров по парадоксален начин. Така че Филя не е идиот, а просто анатомичен феномен“…

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата