Медия без
политическа реклама

Руската "гола вечеринка" се превърна в тесте карти (ГАЛЕРИЯ)

Художникът Александър Дуал е включил в колодата и неприсъствали знаменитости

17 Яну. 2024
Домакинята Анастасия Ивлеева бе произведена в дама купа.

Художникът от Санкт Петербург Александър Дуал създаде тесте карти с изображенията на звездните участници в "голата" вечеринка на блогърката Анастасия Ивлеева, предаде News.ru. "Макар че „голото“ парти вече отшумя, идеята да направя карти за игра по мотиви от него ми хрумна по време на новогодишните празници. Представям на вашето внимание няколко карти от колодата", описва Дуал вдъхновението си за проекта по скандалното мероприятие, състояло се в модния московски клуб "Мутабор" в нощта на 20 декември.

В тестето на художника домакинята на скандалния купон Настя Ивлеева е изобразена като дама купа, а известната журналистка Ксения Собчак – като дама спатия. Дуал обяснява, че е отредил на Собчак тази чест заради умението й да "закопава" гостите си с пиперливи въпроси.

Кралят на руската естрада Филип Киркоров е в образа на поп пика, а певицата Лолита Милявская е дама пика. В интервю за Metro авторът обяснява: „Той (Киркоров) е абсолютен крал! Реших да го направя поп пика, за да мога с него да "бия" Лолита“.

Рапърът Vacio, който понесе най-тежки последици заради появата си чисто гол (само с "калъф" от чорап Balenciaga), е вале каро, а по-въздържаният Дима Билан – поп спатия. Дуал е включил в колодата и рапъра Джиган като поп каро. Марковият "тоалет" на Vacio – основният артефакт и мем на голото парти, както го нарича Дуал, краси асата.

Наред със звезди, които са присъствали на купона на Ивлеева, в тестето има и знаменитости от шоубизнеса, блеснали с отсъствието си от конфузното събитие. Сред тях са нашумелият рапър Алишер Моргенщерн и милиардерът Павел Дуров, които са изобразени като жокери. Художникът пояснява, че с включването им в колодата искал да покаже кои още са били потенциални гости на партито в "Мутабор". 

"Моргенщерн се подигра с вечеринката и на шега се извини, за да осмее всички звезди, които го направиха на сериозно. А реших да взема Павел Дуров за втори жокер просто заради снимките му, които публикува в профила си и които хората превръщат в мемове", казва Дуал.

Ще бъде ли пусната в продажба "голата" колода? Авторът заявява, че тестето карти за игра е произведение на изкуството, така че няма да се продава. Той не изключва да го подари на някого. „Тези карти не могат да се продават, тъй като това би било нарушение на авторските права. Нямам такава идея. Следователно, за да ги видите на живо, ще трябва да играете на глупак (вид игра на карти – б.р.) с мен", каза в заключение Александър Дуал.

Участниците в партито на Настя Ивлеева все още се сблъскват с последствията от присъствието си на събитието. Преди ден Таганският съд в Москва е регистрирал нов колективен иск срещу Ивлеева, изискващ изплащането на 1 милиард рубли (близо 10,5 милиона евро) като обезщетение за морални щети. Според канала SHOT в Telegram срещу Ивлеева вече са получени шест оплаквания от руски граждани заради безобразията в клуб "Мутабор". Рапърът Vacio пък е преминал преглед пред военна комисия, която може да го изпрати на фронта в Украйна. "Като всеки подчиняващ се на законите гражданин на Русия, той се регистрира в армията и премина медицински преглед. Сега се решава въпросът за годността му за военна служба", съобщил е адвокатът на рапъра Роман Попов. Според Mash, на изпълнителя било предложено да служи във военния оркестър с право да се прибира всеки уикенд у дома.

Още по темата