Медия без
политическа реклама

Обвиниха Филип Киркоров във „флирт“ с Украйна

Певецът се появи в телевизионен ефир, облечен с тоалет в синьо и жълто

28 Февр. 2023
Дали костюмът на Киркоров е "просто съвпадение", или и той най-сетне се отврати от политиката на Москва?!
НТВ
Дали костюмът на Киркоров е "просто съвпадение", или и той най-сетне се отврати от политиката на Москва?!

Филип Киркоров трябва да спре да се „заиграва“ с Украйна, заяви известният руски блогър и журналист Вадим Манукян в интервю за телевизионния канал Царград ТВ, коментирайки появата на естрадната звезда в ефира на НТВ в тоалет с цветовете на украинския флаг. Според него певецът трябвало по-активно да изрази проруската си позиция и да отиде да концертира в Донбас. Манукян обаче уточнява, че Киркоров все пак не е правил изявления в подкрепа на украинската страна и не е критикувал „специалната военна операция“ (както кремълската пропаганда продължава да нарича инвазията в съседната страна).

„Смятам, че не бива да се флиртува. Днес той говори за подкрепа на Русия, утре отива в Америка, вдругиден ще направи още нещо, обикаля целия свят. Той не е правил изявления в полза на Украйна, но аз мисля, че той е длъжен по-активно да изрази проруската си позиция. Време му е на Филип да отиде и в Донбас“, услужливо подсеща журналистът.

Манукян отбелязва, че при цялата скандалност на Киркоров, той едва ли се е опитвал да се „изкаже“ против Русия, като е облякъл жълто-син костюм. Според него тази ситуация била „просто съвпадение“. „По мое мнение си струва той да се отнася по-внимателно към гардероба си. Разбирам, че има много богат ареснал от дрехи. Пожелавам на Филип Бедросович да намери в безкрайния си гарероб по-разбираеми образи“, хапливо завършва блегърът.

Неотдавна Кралят на руската естрада бе даден на съд от православни активисти заради скандално концертно изпълнение на песента „Мария Магдалена“, при което той се качва и танцува върху голям светещ християнски кръст. Тогава представител на артиста заяви, че подобни жалби срещу певеца са „спекулативни и поръчкови“, а самото изпълнение е замислено като знак за поклонение. Според адвоката му подобни съдебни дела срещу Киркоров са атаки на недоброжелатели заради политическите му позиции.

Филип Киркоров е смятан за един от артистите, приближени до руския президент Путин. След нападението на Украйна от страна на Русия певецът записа видео в защита на Алла Пугачова и съпруга й Максим Галкин, който открито застана на антивоенни позиции, но по-късно миналото лято внезапно призова на концертите си в Крим ранените руски военни, участвали в инвазията, като ги нарече „герои“. С наближаването на изявите му на анексирания полуостров Киркоров дори записа ново видеообръщение, в което покани „героите“ от войната да присъстват на концертите му безплатно.

Преди броени дни певецът Филип Киркоров внезапно покани на концертите си в Крим ранените руски военни, участвали в инвазията в Украйна, като ги нарече „герои“.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?