Медия без
политическа реклама

Том Круз (все) пак ще атакува открития космос

10 Окт. 2022
Том Круз може би най-сетне ще излезе в открития Космос.
ЕРА/БГНЕС
Том Круз може би най-сетне ще излезе в открития Космос.

Две години след като за пръв път се заговори, че американският актьор Том Круз ще направи космическа разходка в свой нов филм, темата отново е на дневен ред. Дона Лангли, изпълнителен директор на Universal Pictures, заяви в интервю пред Би Би Си, че компанията се е заела със създаването на проект с Круз в главната роля. Повечето сцени от продукцията, чието заглавие все още е неизвестно, ще бъдат заснети на Земята, но се предвижда и той да пътува до Международната космическа станция (МКС). Лангли подчерта, че по сценарий изпълнителят на главната роля трябва да излезе в открития Космос, като по този начин 60-годишният Круз ще стане първият актьор в света, извършил подобно действие.

"Том ще ни отведе в Космоса. Той ще пренесе целия свят в Космоса. Това е планът. Очаква ни много интересен проект. Ние ще го доставим на Международната космическа станция и ще организираме там истинска престрелка", обеща Лангли, добавяйки, че идеята да се снима филм в Космоса се е появила преди няколко години, но заради пандемията от коронавирус работата по проекта е била преустановена.

Повече от 2 години след като за първи път се заговори, че Том Круз може да заснеме филм на борда на Международната космическа станция, изглежда, че актьорът е все по-близо до това да стане "първият цивилен, излязъл в открития Космос", коментира Rolling Stone. Още през май 2020 г. НАСА потвърди, че водят преговори с актьора и с компанията на Илон Мъск SpaceX за филмов проект, който няма да е свързан с поредицата "Мисията невъзможна". "Нуждаем се от популярни медии, които да вдъхновят ново поколение инженери и учени, за да превърнат амбициозните планове на @NASA в реалност", написа тогава администраторът на НАСА Джим Брайдънстайн.

Круз и режисьорът на бъдещата продукция Дъг Лаймън са представили проекта по време на пандемията. Вместо да разчита на скучна CGI технология като за всеки друг космически филм, Круз – известен с това, че изпълнява сам своите все по-смъртоносни екранни каскади, ще лети с ракета до МКС и ще стане първият цивилен, правил космическа разходка извън Международната космическата станция. Засега не е съвсем ясно дали той ще се "разхожда" извън станцията, както казва Лангли, или ще влезе в нея, както НАСА заяви по-рано. Така или иначе, филмът е още във фазата на идеите и производството му към момента не е започнало, уточнява Rolling Stone.

 

НАДПРЕВАРА

Междувременно във филмовата надпревара за космоса между САЩ и Русия: преди броени дни бе съобщено, че в Байконур са приключили наземните снимки за продукцията "Предизвикателството", чието завършване също бе отложено заради пандемията. Те са протекли в Центъра за подготовка на космонавти "Юрий Гагарин" – в залите със симулатори за управление на руския сегмент от МКС и пилотираните космически кораби "Союз", на военното летище "Чкаловски", в специално създаден декор в Центъра за управление на полети и др.

"Предизвикателството" стана първият игрален филм, заснет на борда на МКС. В рамките на проекта на 5 октомври 2021 г. в орбита излезе първият снимачен екип – актрисата Юлия Пересилд, режисьорът Клим Шипенко и космонавтът на "Роскосмос" Антон Шкаплеров. 12 дни по-късно – в 7.35 ч. на 17 октомври, Пересилд и Шипенко се върнаха на Земята, а заедно с тях – и космонавтът Олег Новицкий, също участващ в снимките на МКС. Приземяването на спускаемия модул на космическия кораб "Союз МС-18" в Казахстан се транслираше директно от "Роскосмос" и видеото е достъпно в YouTube.

Според сюжета на филма, на един от пребиваващите на космическата станция му прилошава и се налага операция, като за тази мисия от Земята изпращат лекар – героинята на Пересилд. Премиерата на "Предизвикателството" е планирана за 12 април, Деня на космонавтиката, през 2023 г.

Дали Том Круз ще приеме предизвикателството и ще надмине това постижение - предстои да разберем.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата