Медия без
политическа реклама

Руски модел от клип на Тил Линдеман осъди журналисти за клевета

Манекенкета от Сахалин била наречена „порноактриса“ заради провокативните снимки с лидера на Rammstein

04 Юни 2022
Цензуриран кадър от клипа към парчето на Линдеман Till the end.
Цензуриран кадър от клипа към парчето на Линдеман Till the end.

Манекенка от остров Сахалин, участваща в провокативен порно клип на солиста на рокгрупа Rammstein Тил Линдеман, спечели съдебно дело срещу журналисти, разпространяващи клевети за нея, съобщи „Комсомолска правда“, позовавайки се на информация от www.sakhalin.kp.ru.

Откровеният клип към сингъла на Линдеман Till the End, заснет в Русия, през 2020 г. бе публикуван в сайт за възрастни. След това някои от момичетата в него бяха разпознати и затрупани с критики заради прекалено предизвикателните кадри, а едно от тях дори получило смъртни заплахи.

Моделката беше обвинена от медиите за участие в порнографски снимки с Тил Линдеман и наречена „актриса от филми за възрастни“, като за нея бяха разкрити много лични данни, включително и това, че е завършила гимназия със златен медал. Публикациите я порицаваха, че при това похвално минало си е позволила да излага и себе си, и страната си с разголването в клипа.

През пролетта на миналата година тя заведе съдебно дело, а родителите й успяха да наложат премахването на компрометиращите я статии от мрежата. Самата манекенка поиска половин милион рубли (около 7500 евро) компенсация за нанесените й от журналистите морални щети. „Разпространената информация е обидна за нея, подкопава професионалната й дейност, във връзка с което тя изпитва нравствени страдания, а по неин адрес продължават да се получават заплахи и стотици негативни коментари от ползватели на социалните мрежи“, бе заявено в съда. Обезщетение на девойката бе отказано, но тя обжалва и почти година по-късно й бе присъдено такова в размер на 25 000 рубли (около 370 евро).

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата