Quantcast
Почина френската актриса Натали Делон | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Почина френската актриса Натали Делон

12 883
 снимка: Uberto Guidotti

Френската актриса Натали Делон, бивша съпруга на актьора Ален Делон, почина на 79-годишна възраст. За кончината съобщи чрез социалните мрежи синът на двамата Антъни Делон. „Почивай в мир, мамо“, остави той кратко съобщение в своя Инстаграм на черен фон, придружено от датите на нейното раждане и смърт. Според АФП актрисата е починала от бързо прогресиращ рак.

Натали Делон, чието истинско име е Франсин Канова, е играла в над 30 филма. Успех ѝ носи първата роля на големия екран - в "Самураят" (1967) на Жан-Пиер Мелвил. Във филма участва и тогавашният ѝ съпруг Ален Делон, с чието ходатайство тя получава ролята.

21-годишната Натали среща съвсем случайно Делон в нощен клуб в Париж. Тогава той е на върха на славата и е сгоден за Роми Шнайдер, но много бързо започва тайна връзка с нея и двамата се женят през 1964 г. Младоженците се качват на кораба „Франс“ и отиват в Лос Анджелис на сватбено пътешествие, където Натали ражда сина им Антъни. Духът на Роми постоянно присъства в техните отношения. Бракът продължава до 1969 г. 

През 2018 г. Натали споделя пред „Пари Мач“: „Всичко оставих зад себе си, когато го напуснах. Тръгнах си със сина си и гледачката“. Веднага след това Ален Делон започва връзка с Мирей Дарк, която продължава 15 години.

Самата Натали заминава за САЩ, но не успява да направи значима кариера в Холивуд. Там има любовни афери с Ричард Бъртън и бащата на Кари Фишър (принцеса Леа от "Междузвездни войни") Еди Фишър. Любопитен факт е, че и двамата нейни избраници са били съпрузи на Елизабет Тейлър, припомня France24.

Натали и Ален продължават да поддържат приятелски отношения, не на последно място заради сина си. По Коледа Антъни публикува в Инстаграм снимка на двамата си родители, които празнуват заедно. Самият Ален Делон, на 85, неотдавна претърпя удар и също не е добре здравословно.

След развода Натали продължава да се снима в киното, пише сценарии и дори режисира два филма. На българската публика тя става любимка с ролята си в "Особен урок" (1968). Приключва активната си кариера в началото на 80-те, макар че през 2008-а и 2009-а се завърна с малки роли в два незабележими филма.

 

Още

Нед Бийти от „Избавление“ и „Телевизионна мрежа“ почина на 83 г.

14.06.2021

298
Телевизионният Тарзан загина в самолетна катастрофа

31.05.2021

1609
Eдва 30-годишна почина актрисата Лорина Камбурова

27.05.2021

6209