Медия без
политическа реклама

Отиде си телевизионната легенда Ласка Минчева

Колегите й характеризират "дясната ръка" на Хачо Бояджиев като невероятен човек и професионалист

06 Яну. 2024
С професионализма на Ласка Минчева са свързани някои от най-добрите забавни предавания на БНТ.

На 82-годишна възраст почина телевизионната легенда – режисьорката Ласка Минчева, създала някои от най-добрите предавания на Българската национална телевизия и оформила професионално поколения телевизионери. Тъжната новина съобщиха в социалната мрежа Фейсбук първо нейни близки и ученици. Невероятен човек и професионалист – така я характеризират всички нейни колеги, изказали съболезнованията си в Мрежата.

С кариерата на Ласка Минчева са свързани кариерите на най-добрите ни поп изпълнители и големи културни събития и формати като "Мелодия на годината", "Златният Орфей", "Ален мак", новогодишните програми на БНТ от златното време на телевизията, а след 90-те – грандиозните концерти на "Планета" в НДК и много други.

Ласка бе дясна ръка на големия Хачо Бояджиев – двамата бяха невероятен творчески тандем, припомни преди време Dir.bg. Тя започва работа с него, когато е само на 24 години и още следва тонрежисура в Букурещ, а Хачо Бояджиев току-що се е завърнал в родината от Канада. Харесва я как работи и се оказва щастливата й звезда. Учи я на максимализъм в професията. И макар че двамата са два остри камъка, се оказва, че заедно създават най-добрите забавни програми от времето на соца.

От години Ласка Минчена беше тежко болна и на легло. След като от рак си отиде дъщеря й Вихра Смилова, за нея се грижеше основно племенникът й.