Медия без
политическа реклама

На бала Met Gala: злато, Мерилин, а Мъск - с майка си (ГАЛЕРИЯ)

03 Май 2022
Наташа Пунавала спазва стриктно дрескода "позлатен блясък".
ЕПА/БГНЕС
Наташа Пунавала спазва стриктно дрескода "позлатен блясък".

Дрескодът бе "позлатен блясък", Ким Кардашиян се появи в роклята с диаманти, с която Мерилин Монро изпя "Честит рожден ден, мистър президент" на Джон Кенеди преди 60 години, а Илон Мъск доведе майка си. Бившият кандидат за член на парламента на щата Ню Йорк Боби Дити Олиза пък направи предложение за брак на своята избраница - общинската съветничка по културните въпроси в градската управа на мегаполиса Лори Кумбо. (Тя прие предложението под шумни аплодисменти.)

Всичко това се случи на най-голямото светско събитие в Ню Йорк "Мет гала", където тоалетите далеч засенчват тези на "Оскарите" и други церемонии. Балът се организира от американското модно списание Vogue и се счита за най-престижната вечер на модата в САЩ. Той съществува от 70 години и е основният източник на финансиране за Института за костюми към музея "Метрополитън".

Поканите са ограничен брой и повечето популярни личности гледат на тях като признание. На гала вечерта бяха поканени 400 гости. Обикновено те плащат по 35 000 долара за място на една от масите на гала вечерята, а меценати си даряват суми между 200 000 и 300 000 долара, резервирайки цели маси. 

Met Gala винаги е в първия понеделник на месец май - но не и в последните две години. През 2020 г. събитието бе изцяло отменено заради коронавируса, а през 2021-ва - отложено по същата причина за септември. Тази година балът най-сетне се върна в обичайния си график. Съводещи на вечерта бяха актьорите Блейк Лайвли, Райън Рейнолдс, Реджина Кинг и Лин Мануел Миранда.

А ето и галерия с някои от най-впечатляващите тоалети.

Последвайте ни и в google news бутон