Медия без
политическа реклама

На 85 Уорън Бийти е обвинен в някогашен секс с малолетна

10 Ноем. 2022
Уорън Бийти със съпругата си Анет Бенинг.
ЕПА/БГНЕС
Уорън Бийти със съпругата си Анет Бенинг.

Холивудската звезда Уорън Бийти е съден от жена, която твърди, че той я е принудил да правят секс, когато е била само на 14 години, съобщават Variety и други медии. Това се е случило преди пет десетилетия - Бийти в момента е на 85.

Актьорът и режисьор е обвинен, че е "експлоатирал" Кристина Хърш, с която се запознал по време на снимки през 1973 г., като злоупотребата продължила до края на същата година. Хърш е била заведена на снимачната площадка в Лос Анджелис от неин съсед, който е работил в продукцията. В иска се посочва, че Бийти многократно ѝ е правил комплименти, преди да ѝ даде телефонния си номер, и я е помолил да му се обади, когато е близо до хотела му. Возил я в колата си, предлагал й помощ с домашните и обсъждал с нея загубата на девствеността й. В иска се твърди, че поради предполагаемото насилие от страна на Бийти 53-годишната днес Хърш е "претърпяла тежък емоционален, физически и психологически стрес, включително унижение, срам и вина".  

Актьорът не се споменава в съдебните документи поименно, но е описан като "изпълнител на ролята на Клайд в "Бони и Клайд", голям боксофис успех, който донесе на ответника номинация за „Оскар“ за най-добър актьор", което недвусмислено показва самоличността му. 

В съдебните документи се казва още: "Поради статута на ответника, неговата властова позиция, хищническото ухажване и манипулиране на ищцата, както и младата възраст на ищцата, първоначално тя е била развълнувана, че ответникът се интересува от нея, и е вярвала, че е в романтична връзка с филмова звезда. Той е използвал ролята, статута и властта си на известна холивудска звезда, за да получи достъп до нея, да я ухажва, манипулира, експлоатира и принуждава към сексуален контакт в продължение на няколко месеца в щата Калифорния“.

В разцвета на славата си Бийти се славеше като голям женкар. Сред интимните му партньорки са били Джоан Колинс, Шер и Мадона. През 2010 г. биографът му Питър Бискинд изчислява, че актьорът е спал с 12 775 жени през живота си - нещо, което по-късно самият Бийти отрича. През 2016 г. в интервю той казва, че това число е силно преувеличено, като добавя: "Помислете за това, да преспите с 12 775 души. Това би означавало не само, че е имало по няколко на ден, но и че не е имало повторение". 

"Вижте, никога не съм подвеждал никого. Аз съм добър човек. Чаках дълго време, за да се оженя“, коментира иска Бийти, който има четири деца от съпругата си Анет Бенинг.

За подобно престъпление - сексуално посегателство срещу малолетна през 70-те години, 89-годишният Роман Полански е съден и осъден в САЩ и вече десетилетия се крие в Европа от американското правораздаване.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата