Медия без
политическа реклама

Мюзикълът „Калас и Онасис“ открива Новогодишния фестивал в НДК

В главните роли са Ева Перчемлиева и Мариос Андреу, които имат поразителна визуална прилика с героите си

24 Ноем. 2023
Ева Перчемлиева като Мария Калас.
Монте мюзик
Ева Перчемлиева като Мария Калас.

Операта-мюзикъл „Калас и Онасис“ пресъздава живота на Мария Калас и Аристотел Онасис, чийто фатален сблъсък за пръв път се представя на световната музикална сцена. На 13 декември продукцията пристига на сцената на Зала 1 на НДК, за да открие програмата на Новогодишния музикален фестивал в НДК, съобщават организаторите от „Монте мюзик“, цитирани от БТА.

В спектакъла като в древногръцка трагедия се редуват любовта, триумфът, тъгата, предателството и метаморфозите по пътя на божественото сопрано и арогантния милиардер. Сюжетът започва с ранните им години, преминава през израстването на Мария Калас до най-великата певица на всички времена, срещата ѝ с Аристо, кулминацията на тяхната любов, трагичния край и разбитото ѝ сърце. На сцената присъстват Джаки Кенеди, принц Рение Монакски и дори Уинстън Чърчил.

В ролите на Калас и Онасис са Ева Перчемлиева и Мариос Андреу, възпитаници на Националната музикална академия "Панчо Власигеров", които впечатляват и с поразителна визуална прилика с героите си, коментират от „Монте мюзик“. Яхтата на любовта им се носи в море от музикални стилове, а в хореографията на Анна Пампулова присъстват елементи от танго и традиционни гръцки танци. Костюмите са на Ася Стоименова. Режисьорът Петко Бонев изважда най-дълбокото от образите на героите и казва, че двете основни роли „наистина са чудовищни“. Страцимир Павлов е диригент-постановчик на продукцията. Участват солисти, хор, оркестър и балет на Държавна опера -  Варна.

Композитор на спектакъла е Христос Папагеоргиу, който живее и твори в Ню Йорк. Той съчетава сиртаки, джаз, класически оперни арии и типично мюзикълно звучене. Развива сюжета и музиката на две нива – оперната сцена и извън нея.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата