Медия без
политическа реклама

"Фантомът на операта" разпродаде 6 пъти зала 1 на НДК

Затова са договорени още осем представления в София

13 Дек. 2023
Сцена от пищната сценична продукция.
Джулия Марангони
Сцена от пищната сценична продукция.

"Фантомът на операта" - оригиналната постановка на мюзикъла от Уест енд и Бродуей, ще има още осем представления в София, в зала 1 на НДК, съобщават организаторите от "БГ саунд стейдж". По думите им първоначално обявените шест представления от 11 до 14 април 2024 г. са напълно разпродадени. Новите са от 16 до 21 април.

Най-прочутият мюзикъл в света – „Фантомът на операта” на Андрю Лойд Уебър, прави своя дебют в България с шест представления на оригиналната бродуейска постановка от 11 до 14 април 2024 г.

Спектакълът е признат за една от най-красивите и зрелищни продукции в историята, гледан от над 160 милиона души в 186 града по света, игран на 19 различни езика. "Най-големият хит на Бродуей" и "Триумф на шоуто", пишат за него медиите.

Както "Сега" вече писа, българската публика ще види оригиналната лондонска и нюйоркска продукция на Камерън Макинтош. Това е най-дълго играният спектакъл на "Бродуей" - 14 хиляди представления за повече от 30 сезона. Носител е на над 70 престижни театрални награди, включително седем "Тони" и четири "Оливие".

Актьорският състав, който ще дойде в България напролет, включва Надим Нааман – в ролята на Фантома, Хариет Джоунс и Джорджа Уилкинсън (Кристин), Лара Мартинс (Карлота), Валери Кутко (мадам Жири). Диригент е д-р Джон Ригби. 

Действието във "Фантомът на операта", базиран върху роман на френския писател Гастон Льору (1868-1927) се разиграва във великолепния Париж през 30-те години на миналия век.  Историята разказва за мистериозен музикален гений, известен като Фантома, който обикаля потайностите на Парижката опера. Хипнотизиран от таланта и красотата на млада актриса – Кристин, той я примамва за свое протеже и силно се влюбва в нея. Без да знае за любовта на Кристин към Раул, манията на Фантома предизвиква драматичен обрат в събитията.

С артистичен състав от близо 100 души – актьори, музиканти и симфоничен оркестър, с повече от 230 костюма и със смайващи сценични ефекти мюзикълът представя на публиката едни от най-известните и вълнуващи мелодии на Андрю Лойд Уебър като The Phantom of the Opera, Think of Me и Music of the Night. Албумът с оригиналния запис на лондонския актьорски състав стига до №1 в класациите и се продава в над 40 млн. копия по целия свят, което го прави най-продавания запис на мюзикъл за всички времена.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата